София диша: Музика ще спре колите, за да пусне музиката на Mellow Music Festival 2011.
Поредното издание на съвместната инициатива на списание Едно и Столична община ще превърне Шишман и пресечките й в сцена за млади български музиканти от всички стилове.

По цялото продължение на улицата от ранния следобед (14.00 часа) ще могат да се чуят свежите изпълнения на различни нови групи и артисти. Всички те вече имат опит, публика и свое специално място в родния ъндърграунд, но на Mellow Music Festival за първи път ще свирят на крачка разстояние от всички тези, които имат интерес да открият нещо ново и нестандартно.

Специалното издание на София диша: Музика ще има няколко обособени зони с озвучаване. Двете основни сцени ще са пред двете училища на улица Шишман – DJ-сцена пред 7 СОУ „Св.Седмочисленици” и Live-сцена пред 133 СОУ „Александър Пушкин“.

На тях ще се изявят музиканти от стиловете реге (Roots Rocket Soundsystem, Lazy Face), фолк фюжън (Оратница), импро фюжън (Popara), алтърнатив (Ajabez), хип-хоп (Fruit Sessions DJ Crew), фънк (Савата от Camp Sessions, подкрепен от римите на Feel от Top Stoppers) и техно (Layla Dane).

На улицата ще можем да чуем още джаз формацията Train Station, кънтри/блус/госпъл групата Antanoba, класически музиканти – студенти от Консерваторията, Музикалното училище и Нов български университет, както и вокален октет на ансамбъл OctaVoice.

На Шишман ще има и музиканти, които ще свирят на пиано, диджериду, укулеле, акордеон, арфа, кахон и много други инструменти, които не срещаме на открито всеки ден.
Разбира се София диша: Музика ще е отворена и за всички останали артисти, които биха искали да се включат в партито.

София диша: Музика ще продължи до 22.00, когато започва Mellow Night. Междувременно от 17.00 започва и програмата Mellow Open Air в Борисовата градина, където публиката ще чуе за първи път Red Snapper (Великобритания, Warp Records), Onra (Франция, All City Records), The Clonious (Австрия, Ubiquity / Affine Records) и три шоукейса с нова музика от българските артисти EXo (Mirizma, HMSU), Mengeme (Auditory Ossicles) и Surbahar (Chill Om Records).
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook