На 25 Юни в Шумен ще се проведе първото издание на фестивала за електронна музика Music Highlands. Мястото на събитието е природен парк „Шуменско плато”, до местност „Стария град”; началото е в 20:00 часа, а входа е напълно безплатен. Фестивалът, организиран със съдействието на община Шумен, ще събере на едно място над 10 популярни диджеи от чужбина и България. Хедлайнери в програмата са Simone De Caro от Италия и Balthazar & JackRock от София, а заедно с тях на сцената ще се изявят още диджеите 2 Guys In Da House, BD, DeeJay Speadup, MC Lueppers, Julyo Jamma, Betega, Blagov, SBP, Kid Mode и Krumec. Организаторите са се погрижили за всички детайли, които да направят обстановката приятна за феновете – видео излъчване и VJ-и, сцена, добро озвучаване и осветление, барове, химически тоалетни и др. За всички, които ще посетят Шумен специално, „Метро такси” ще се грижи за транспорт до мястото на събитието на фиксирана цена от 5 лв. от ЖП и Авто гара.

Simone De Caro е един от най-наложилите се италиански изпълнители в своя жанр. Диджей от над 15 години, той определено има какво да покаже зад пулта. През годините е бил на турнета в повече от 20 държави, а в собствената си страна е резидент на някои от най-големите клубове като Foresta и Master. Колаборацията му с Alex Di Stefano, с когото заедно започва да продуцира музика през 2007 г., го изстрелва на върха и неговите парчета започват редовно да намират място в топ 10 на Beatport – най-големия магазин за дигитална музика в света. Сетовете му са винаги заредени с енергия и заслужаващи внимание.

Balthazar & JackRock са може би най-изявените български диджеи/продуценти. Започват още през 90-те, имали са десетки изяви в Европа, Северна Америка и Африка. Като продуценти бележат редица успехи – издавали са музика за Bosphorus Underground, Neurotraxx и Binary 404, както и за собствения им лейбъл Renesanz, а техни парчета се въртят от диджеи като Carl Cox, Richie Hawtin, Mark Knight, Umek и др. JackRock е носител на наградата „най-добър продуцент в югоизточна Европа“, а Balthazar е отличен с приза „Най-добър техно/минимал диджей на България“. Balthazar е познат също и от българското издание на конкурса Евровизия, което спечели през 2008 г. заедно с Deep Zone.

Амбицията е Music Highlands да се превърне в ежегодна традиция и платформа за изява както на доказани, така и на тепърва пробиващи артисти в областта на електронната музика.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook