Музика от ерата на Ал Капоне и Котън Клуб ще се лее като алкохол по време на сухия режим на 28-ми юни. Нежната вокална диктатура на Невен Петрова се поддържа от кръстника Ал Куманов, който умело дърпа конците на китарата, а брас-мафията на Роман Хаджийски и Георги Христов мед(е)но изстрелва трели вместо стрели под бас-и-темпото на Сашо Леков и Емил Пехливанов.

Невен Петрова е сред прогресиращи млади певици. В последните пет години припознава джазовата интерпретация за свое амплоа и натрупва опит, самочувствие и репертоар по клубните сцени в страната и чужбина. Богатият й, дълбок и наситен глас се допълва от непринудения финес и емоционалност, с които поднася традиционните за 20-те и 30-те години на ХХ век теми, когато блусът и джазът се сливат и поглъщат слушателя с витална сила.

Александър Куманов има богата творческа биография и изяви на фестивали в Прага, Дрезден, Будапеща, Хале, Берлин, Саарбрюкен, Болоня. В периода 1994-1996 г. е член на популярната формация за традиционен джаз “Дикси Джоукърс”, с които има издаден компактдиск, многобройни концерти, радио и телевизионни изяви. През 2001 г. реализира авторския албум “Пет за 4”, а в периода 2002-2005 г. ръководи диксиленд бенд в Корея. Следват записи на четири авторски музикални проекта, последният от които е от 2005 г. – “Почти те забравям”. Има изяви на джаз срещата в Русе-2009, неколкократни радио и телевизионни участия през 2010 г. с проектите му “Retro Blue” и “Swingin` the Blues” с Невен Петрова. Няколко години работи като лидер на джаз квартета BLUNEA в Сингапур. Свирил е с почти всички млади български джаз музиканти, познат и признат интерпретатор на традиционните стилове диксиленд, суинг и бибоп повече от 20 години, но страстта му към блуса и джаз рока е постоянен спътник в авторските му проекти.

И този път пловдивското присъствие е много силно. Роман Хаджийски дълго време трупа опит и умения зад граница, за да се върне като утвърден инструменталист в родния град, където с удоволствие и вдъхновение свири в различни поп и джаз формации. Георги Христов смело навлиза в дебрите на импровизацията през последните 3 години и често може да бъде видян като член на различни формации в пловдивските клубове. А без Сашо Леков и Емил Пехливанов рядко се случва джаз събитие под Альоша.

Невен Петрова – вокал, Александър Куманов – китара, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов- барабани, Роман Хаджийски – тромпет, Георги Христов – саксофон

Пловдив
28 юни (вторник), 22 часа
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook