Обичаната певица Мая Нешкова излиза отново на голямата сцена в зала 1 на НДК на 17 май 2011 от 19 ч. На грандиозния благотворителния спектакъл „За да има живот” ще видим изпълнителката на хитовете „Честит рожден ден”, „Конче вихрогонче” и „Щастие с пари не се купува” в съвсем различна светлина. За първи път тя ще пее не с музикантите от легендарния си оркестър „Благоевград”, а със Софийската филхармония. Звездата ще представи някои от най-популярните си песни в симфонични оркестрации, но и ще изпълни премиерно няколко нови парчета, с които ще загатне за новия етап в развитието на кариерата си. С тях ще се опита да даде надежда на жените, пострадали от рака на гърдата, а част от приходите от спектакъла ще бъдат заделени и за тяхното медицинско лечение. Една от новите пиеси – „Ден” по стихове на Жива Кюлджиева, Мая Нешкова ще изпълни в трио с оперните певци Зорница Дамянова – сопран и Марио Николов – тенор, които са солисти на Музикалния театър „Стефан Македонски”.

Общо 150 музиканти ще се качат на голямата сцена в НДК, за да представят симфоничната музика на композитора акад. Кирил Икономов. Досега той бе познат предимно като съпруг на Мая Нешкова и майстор на шлагери, но с предстоящата програма дава много сериозна заявка за запазено място сред композиторите класици в българската музика. Освен неговата половинка, която ще направи мини-рецитал, симфоничните композиции на Маестрото ще бъдат изпълнени от Софийска филхармония под диригентството на Кирил Ламбов и Хорова капела „Светослав Обретенов”. Вокална група от Ваня Теохарова и Лика Ешкенази ще подкрепят изпълненията на инструменталните солисти – Минко Ламбов – пиано и Иван Христов – тромпет. Концертът е част от програмата на 16-я салон на изкуствата в НДК, а негов консултант е проф. Емил Янев. Билетите са на цени от 30 до 100 лв. и могат да бъдат закупени от касите в НДК, зала България и на сайта ticketstream.bg.

На 1 май Мая Нешкова имаше троен празник – освен рождения си ден, тя отбеляза и своя имен ден. Най-близките й обаче честитиха и семейния й празник – 33 години брак с Кирил Икономов. Двамата са се оженили на пикник край Благоевград и решили и тази година да заведат роднини и приятели на софра из поляните на Витоша. Заради дъждовното време купонът останал в домашни условия. Близначките на певицата и композитора Йоана и Весела сами измайсторили празничната торта, с която музикалното семейство черпи за трите повода. Тийнейджърките завършват първи курс в Музикалното училище „Любомир Пипков” и няма да се включат в грандиозния концерт на известните си родители на 17 май, макар да имат своя първи хит „Училище любимо”. Ученичките учат ударни инструменти при Мария Палиева и се стягат за първите си големи изпитни продукции, но все пак ще уважат с присъствието си премиерата на симфоничния спектакъл „За да има живот”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook