Мартин Денев – клавишни, електроникс
Петър Салчев – глас

17 май 2011, вторник, 22 часа
Бар “Фабрик”, Пловдив

Двама изключително успешни възпитаници на Меката на джаза – колежа “Бъркли”, са изпълнителите в поредния Джаз Фабрик Лайв.
Мартин Денев, който идва специално за среща с пловдивската публика, и обичаният от всички Петър Салчев ще представят за първи път тук проекта си Electric Signs – една неразчленима амалгама от стилове и звуци, истинско изкушение за музикалното въображение на ценителите.

Свиренето на класическо пиано се оказва тясна територия за Мартин Денев. След като се дипломира в Музикалната академия в София, той усеща необходимост да експериментира и да разшири музикалните и интерпретаторските си хоризонти – учи в Холандия, САЩ, Куба. От класическата музика, през джаза, латино и денс, до модерни стилове като хип-хопа и електронната музика – Мартин Денев отрива нови предизвикателства и необятно поле за експериментиране. Концертирал на стотици сцени по целия свят и на много престижни джазови фестивали, наскоро Мартин Денев издаде първия си солов албум „Stolen Blessings“.

Петър Салчев е име-парола за обичащите джаза в България. Притежава забележителна дълбочина на изразa и печели публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Салчев извлича всяка нота дълбоко от корените на душата си, поднася я със стил и маниер, характерни за най-изкусните артисти. Джазовата му кариера започва с летящ старт – работи с “Бели, Зелени, Червени”, а по-късно е солист на бигбенда на БНР. През 1995 г. печели наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив. Партнира с големите имена в българския джаз, изнася концерти из цяла Европа и САЩ, а в Пловдив е един от стожерите на джаза не само заради активните си срещи с публиката, а и заради преподавателската си работа с млади музиканти.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook