На 4-ти май от 19 часа сцената на Студио 5 ще посрещне един неповторим дует. Зад името „Соле мио” стоят имената на Петко Петков (Трамвай № 5) и Румен Дойков (тенор). Те ще преплетат не само уникалните си гласове, но и два различни музикални жанра. В програмата за този концерт за меломани са включени едни от най-известните канцонети, оперни арии и балади. Ценителите на хубавата музика ще останат очаровани от дуетните превъплъщения на тандема Петков-Дойков. Те ще изпълнят „Върни се пак в Соренто”, „О, соле мио”, „Гранада”, „Мизерере”, арии от „Турандот”, „Травиата”, арията „Ла донна е мобиле”, канцонети на Карузо, както и хитовете на „Трамвай № 5” – „Целият ми свят”, „Дъждовен плаж” и много други. Дуетът предвижда да издаде компакт диск с 15 популярни арии и канцонети.

Петко Петков е от създателите и вокалист на една от най-популярните и обичани формации на 80-те години – „Трамвай № 5”. Техните хитове „Усмивката“, „Някога в едно градче“, „Тя“, „Слънчево момиче“ са познати и любими на няколко поколения българи. Трамвай №5 първи налагат атрактивното сценично присъствие с танцово шоу. Телевизионните снимки на песните им дават основата на българския видеоклип.

Румен Дойков гастролира в цяла Европа, Южна Америка и САЩ както самостоятелно, така и със Софийската национална опера, на която е солист от 1978 г. Богатият му репертоар включва над 50 централни тенорови партии – Отело, Радамес, Полион, Манрико, Калаф, Каварадоси, Едгардо, Дон Алваро и др. Досега е изпял над 1200 спектакъла и е партнирал на звезди като Фиоренца Косото, Ирина Архипова, Мара Дзампиери, Розалинд Плоурайт, Радмила Бакочевич, Милка Стоянович, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Анна Томова-Синтова, Гена Димитрова. „Таймз” пише за него: „Ролята на принц Калаф беше изпълнена от великолепния тенор Румен Дойков. Това е тенор, издържан в мощната вокална традиция на Марио дел Монако. Такъв глас рядко е звучал през последните години по американските оперни сцени”.

Концертът на дует „Соле мио” в Студио 5 е със специалното участие на премиер-солистите на Националната опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев. За публиката в Студио 5 те ще изпълнят фрагмент от балета „Дон Кихот”, Минкус. Заповядайте на 4-ти май от 19 часа , за да станете част от симбиозата между поп, опера и балет.

Билети на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн eventim.bg, ticketsbg.com, ticketstream.bg, ticketpro.bg
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook