Готови ли сте да скачате? Готови ли сте да мятате тениски, сутиени, боксерки и (в най-лошият случай) запалки по фронтмена на групата? Ако отговорът на тези въпроси е „Да“, мястото е Soul in da Hole, датата – 20 април, а началото – 21.00.

Furious Fiesta ще събере две страхотни групи, чиято неизбежна среща ще ви накара да се чудите защо това не се е случило по рано! На една сцена ще свирят белгийската ска-рок банда Skarbone 14 и забавните чалгамъфини от Q-Check.

Чуждите гости са една от най-постоянните и купонджийски групи в Белгия. Концертираща от далечната 2001-ва година и издала 4 албума, 8-членната банда е известна с лудите си живи изпълнения и стотици концерти през вече 10-годишната си кариера.

Skarbone 14 са делили сцена с имена, като Babylon Circus, Sonic Boom 6, Skatalites и даже родната ска гордост Wickeda. Те обаче идват на Балканите едва за втори път и добрата новина е, че София е част от настоящата им обиколка на полуострова. Турнето със заглавие Satellites е част от концертите, с които групата празнува рождения си ден.

Разбира се, нещата нямаше да са същите и партито щеше да се казва само Furious, ако от българска страна не се бяха включили турбо-фолк-чалгамъфините от вокално-инструментална формация Q-Check.

Известна с евъргрийните си „Поп-фолк звезда“ и „Чакараци“, групата ще направи първия си концерт след предстоящото си участие в предаването „Станция Нова“ тази неделя, където ще посвирят на живо и ще изкажат експертно мнение по повод 10 хитови ретро чалга парчета от зората на жанра у нас.

На концерта със Skarbone 14, Q-Check ще представят и 3 нови песни – толкова горещи, че още нямат заглавия. Всяка от тях има потенциал да бъде следващият им хит, който скоро ще бъде записан и увековечен с видеоклип.

В едното от парчетата специален гост е небезизвестният Сърмата Хари – екс вокал на група Шкода и култов образ в българската ъндърграунд сцена.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook