Художественото представяне на виртуозния български кларинетист Борислав Йоцов заедно с пианистката Огняна Соколова е новото музикално събитие в проекта на Ивона Недева. Концертът ще се състои на 27 февруари в елегантната Галерия на Бутиков хотел Вентура.

Кларинетът е незаменим инструмент за изпълнение на широки мелодически линии. Неговите богати и динамични възможности ще се почувстват в подготвената за концерта програма, в която са включени произведения от композитори като Шопен, Менделсон Бартолди, Чайковски, Дебюси, Равел, Форе, Нелсон Малеуш, Алек Темпълтън, Христо и Борислав Йоцови.

Борислав Йоцов работи в областта на класическата музика и джаза. Лауреат на редица национални и международни конкурси и носител на Кристална лира през 2005 г. като Инструменталист на годината, той изнася десетки солови рецитали в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия. Бил е солист на всички наши симфонични оркестри и Биг Бенда на БНР.

Пианистката Огняна Соколова изнася рецитални програми и гостува на много симфонични оркестри. Има реализирани записи в БНР и БНТ. Партнира на именити инструменталисти у нас и в чужбина.

Организираните от Ивона Недева концерти се превърнаха в очаквана част от месечната музикална програма на Варна. Сред представените досега изпълнители са клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев, Анжела Маджарова с нейните две арфи и сопраното Диляна Георгиева. През март предстои концерт с талантливия тромпетист Мирослав Петков заедно с пианистката Звезделина Тодорова. Програмата на концертите от проекта е разнообразна, а атмосферата в залите и галериите – приятно раздвижена.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook