Няколко месеца след последната серия събития, Fusion Embassy започват новия сезон с мощна загрявка в новооткрития клуб *Mixtape 5* на 4 март.

Организацията вече повече от година, чрез партита, концерти и конкурси, провокира българските артисти и публика с иновативни проекти, които търсят пресечните точки между българския фолклор и модерния звук.

Под надслова Fusion Embassy Night ще видим двата водещи музикални проекта в лейбъла на Fusion Embassy: Оратница, спечелили Sofia Fusion Rally (където съвременни групи се състезаваха с модерни интерпретации на забравени български фолклорни песни) и Soudforia – победители във Fusion DJ Rally (първото състезание, което предизвика българските диджеи да смесват роден фолклор с електронна музика от всички жанрове).

Вечерта ще стартира Brokoli – един от финалистите в конкурса Fusion DJ Rally, който ще загрее атмосферата с енергичен Jungle и Experimental. Един от най-силните агенти на българската експериментална сцена , той радва ухото с музикантски сетове, често със свирене на живо и винаги изненадващи и подправени с природното му усещане за публиката.

След него на сцената ще излязат Оратница, за да ни потопят в неповторимата смесица от български фолклор, допълнен с трансовия звук на австралийско диджериду и модерни ритми (дъбстеп, дръм енд бейс), които не оставят краката и сърцето мирни.

След напрегнатото лято с десетки участия, в последните месеци Оратница рядко правят концерти. Затова пък наскоро запалиха българското интернет пространство с участието си в холандския документален филм, направен по европейска програма за изследване на музикалните корени и традициите на Балканите – That’s all Folk . Филмът представя непредубедена външна гледна точка върху сблъсъка и различията между попфолка и фолклора в България. Още с премиерната си поява в канала за видео споделяне You Tube, That’s all Folk предизвика изключителни полемики и бе споделен, коментиран и гледан от десетки хиляди потребители в социалните мрежи.

Soundforia пък се заканват отново да ни отвеят със своя Bulgar Beat – авторска продукция с изнасилващ сърцето бас и фюжън елементи в стиловете даун темпо, експериментал, дъбстеп и дръм енд бейс. След победата си на Fusion DJ Rally и фийчъра за тях в DJ Mag UK пловдивското дуо се радва на голям интерес от международни лейбъли за електронна музика и работи активно върху нова продукция. Голяма част от нея включва музиката на групите Оратница, Балкански коне и фолклорен хор Кипри и в петък ще чуем премиерно няколко трака, които току що излизат от студиото.

Две глави мислят по-добре от една, но Asian Detektive и Zinnat ще вдигнат залога и с неочаквани колаборации с музиканти на живо, подготвяйки се за голямо събитие, което предстои на целия отбор на Fusion Embassy по-късно тази година. Можете да загреете за сета им още тази събота (27 февруари), когато Soundforia ще гостуват със сет на живо и интервю по Alpha Radio в предаването Drum Bassment.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook