На 4-ти декември (събота), в „DaDa Cultural Bar“ се открива третата изложба на талантливата художничка Нора Ампова. В задушевна обстановка ще имате възможността да се насладите на 15 живописни платна с мистичната тема – „Зад завесата“.

Нора Ампова е родена 1989 г. в гр. София. В момента следва живопис 3-та година в Национална художествена академия в класа на проф. Андрей Даниел.
През 2008 г. завършва Националната художествена гимназия “Илия Петров”, София.

В периода 2005 – 2009 г. Нора осъществява две самостоятелни изложби – „Живопис“ в галерия „Дебют“ и „Пеизажи“ в галерия „Зерлиев“, участва в няколко групови изложби, печели награди за артистична рисунка в НХГ; награда за най-добра дебютна изложба в галерия “Дебют”, НХГ; награда за цялостно представяне на годишната изложба на НХГ в Галерията за чуждестранно изкуство, София.

„Зад завесата“ е изложба от живописни платна, които покриват или разкриват обекти и пространства в зависимост от гледната точка. Колоритът в картините действа като проводник на емоции за наблюдаващия, а материите са условност, която остава подвластна на асоциациите. Произведенията са свободни за интерпретация за всеки който желае да надникне “зад завесата”.

Изложбата може да посетите в периода 4 – 17 декември, всеки ден от 10 – 24ч.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook