Безкрайни плажове с високи палми, синьо море, слънце през цялата година и доброжелателни хора ви очакват там.

В централна Америка на източната част на острова Хаити се намира Доминиканската Република. Точно тук Колумб е открил Америка, и точно тук можете едновременно да се насладите на съвременния комфорт и провинциалната екзотика, която напомня интересните разкази на Хемингуей.

Разбира се, тази страна ще ви се струва рай, ако попаднете там през есента или зимата, там средната целогодишна температура е 25 градуса, а под краката растат не глухарчета, а орхидеи, при това над 3000 вида. Над главата прелитат птици с невиждани шарки и цветове. Ярко зелен папагал с бяло петно на главата и червено коремче се смята за национален амулет на доминиканците. Даже и китовете предпочитат тази удивителна страна – всяка година доплуват до бреговете и гърбави китове, за да родят потомството си или да изпълнят брачния си танц.

Столицата на републиката Санто-Доминго е наричана “най-стария най-нов град в Новия Свят. Тук има уникални сгради, изпълнени в готически стил, сред които знаменитата катедрала Санта-Мария-ла-Менор, построена от корали. Фасадата и от златен корал се смята за шедьовър на испанската архитектура. За 500 годишнина на откриването на Америка в столицата се е появил нов паметник – фарът на Колумб, който представлява уникална гледка през нощта. Днес историческите паметници си съседстват със съвременни хотели, ресторанти и разбира се плажове, където можете да се наследите на Карибското море. На 30 км от столицата се намира Бока-Чика, известен със своя бял, като брашно, пясък. А Каса-де-Кампо се слави като курорта на холивудските звезди.

За да разберете доминиканците, трябва да чуете тяхната музика. Само след няколко минути ще се научите да танцувате нещо, което напомня буги-буги, лимбо или ча-ча-ча.

Морските дарове заемат първо място в кухнята на тази страна, опитайте риба със сос от кокосово мляко, мариновани омари, рагу от месо и зеленчуци. Като гарнитура най-често се поднасят пържени банани. Националното питие е ром. Поднася се чист или с резен лайм и лед – изумително средство срещу жаждата!
Източник: damski-klub.info