1. Red Rock Country
Седона, Аризона

Познаваме тези пейзажи от холивудското кино. Безкрайно пространства с червените шедьоври на вятъра – високи скалисти кули, които се превръщат в символ на американския запад. Индианците, населявали тази скалиста пустиня векове назад, придават магични свойства на скалите. И не случайно светлините играят с цветовете на скалите, а вятърът ги използва като музикални инструменти.

2. Нощната гледка от Mount Washington
Питсбърг

Една от най-романтичните гледки в света предлага нощен Питсбърг. Реките създават така наречения Златен Триъгълник, откъдето осветените небостъргачи изглеждат като ракети, готови всеки момент да полетят. Нощем се виждат и светлините на повече от 15 моста. Истинско доказателство за красотата на градовете. Преди век смога над града бил толкова плътен, че градските светлини не се изключвали и денем.

3. Горното поречие на Мисисипи
Илиноис, Айова, Уисконсин, Минесота

Горната част на Мисисипи пресича Илиноис, Айова, Уисконсин, Минесота. Векове назад започнали да се зараждат първите селища по поречието на реката. Древните индианци изграждали погребалните си могили и започнали да развиват архитектурата на градовете си. 85 % от сградите по горен Мисисипи са в Националния регистър на Америка като исторически ценности.

4. Na Pali Coast
Хавай

Когато американците мислят за рая, си представят нещо подобно на красивите хавайски брегове. На Пали се разполага между кораловите рифове, прекрасните плажове и обвитите в мъгла вулканични върхове. Изумрудените гористи хълмове контрастират на блестящия Пасифик, където водопадите Hanakapi’ai достигат искрящо чистите басейни, преминавайки покрай екзотичните цветя, играейки с яркостта на цветовете, създавайки почти нереална картина.

5. Мостът Golden Gate
Сан Франциско

Инженерно чудо и арт деко икона, истински монумент на прогреса, мостът Голдън Гейт е много повече от връзка между Сан Франциско и окръг Марин. Завършен през 1937, погълнал $35 милиона, но се превърнал в символ на развитието на цивилизацията. Кулите му са високи 750 стъпки и върховете им изчезват в небесата, а въжетата напомнят гигантска паяжина. Когато бил построен, не приличал на никоя друга постройка до сега. Красивата осанка на Голдън Гейт го превръща в истинско произведение на изкуството за 20 век.

6. Grafton
Върмонт

Когато френския пътешественик Самюел дю Шамплен пристигнал във Върмонт през есента на 1609 година, именувал мястото „Vert Mont.“. През есента планините се обагряли в червено, жълто и оранжево. Днес градът Графтън се гордее с повече от 50 исторически сгради, а атмосферата на града символизира американските представи за простота, скромност и любов към семейството. Местните твърдят, че през есента можеш да чуеш песента на хълмовете.

7. Jenny Lake
Grand Teton National Park, Уайоминг

Планините Тетън не са нито най-старите, нито на-високите в Америка, но са най-красивите. А езерото Джени е най-красивото място сред върховете. Носи името на съпругата на местен трапер от 19 век, има дължина от 2.5 мили и прилича на огромно кристално огледало, в което се оглеждат ярките зелени върхове.

8. От Key Largo до Key West
Флорида

На много малко място са разположени множество интересни неща – коралови рифове, елени, пирати, сребърни палми, мохитото на Хемингуей в прословутата Sloppy Joe в Кий Уест. От там може да се наблюдава блестящия Атлантик от едната страна и синьозеления Гълф от другата, разделени от шосето. А неповторимите залези са привличат много любители на романтиката и фотографи.

9. Clingmans Dome и трасето през Апалачите
Национален Парк Great Smoky Mountains

Преминаващ през 14 щата от Джорджия до Мейн, пътят пресичащ Апалачите показва едни от най-изумителните гледки. А Clingmans Dome е най-източния край на Тенеси и представлява истински рай от множество животински и растителни видове – 4000 растения, 230 птици и 65 бозайници. А от върховете при ясно време човек може да види Изтока.

10. Площадите в Savannah
Джорджия

Този град е очарователна събирателна точка между градското и пасторалното, което създава магическия му ореол. Столетните дъбове, уханните магнолии, историческите сгради и 22 красиви градски площада. Това място дава успокоение за душите и наслада за очите.
Източник: kozmetikata.com