Южна Америка привлича с уникалната си култура и екзотика. Нейните градове отварят обятия, за да посрещат туристи от цял свят, предлагайки им уюта на планинско подножие (Андите) или едни от най-красивите плажове в света.

1. Рио де Жанейро

Рио де Жанейро е наричан „град на чудесата“ и ако посетите континента, непременно трябва да го видите. Популярен е с плажовете си Копакабана и Ипанема, със символа си – гигантската статуя на Христос Спасител на планината Корковадо, както и с уникалния нощен живот, който предлага центъра на града. Истински хипнотизиращ град.

2. Ла Паз

Столицата на Боливия, Ла Паз, е разположена на 3 500 метра надморска височина, което я прави най-високата столица в света. Впечатляващ е начина, по който се срещат древното и модерното и съществуват в хармония. Известен е с Пазара на Магьосниците, Музея на парите и дружелюбните си жители.

3. Куско

Древният град на инките е разположен в Свещената долина на 3 399 метра надморска височина и Югоизточно Перу. Куско е бил построен във формата на пума – свещено животно за инките и притежава уникална архитектура. Известен е с руините на Саксайуаман и Кенко, Храмът на Слънцето и разбира се, изгубеният град – Мачу Пикчу.

4. Куито

Столицата на Еквадор Куито е наричана от местните център на света (Quitsa – център, To – свят). Заради древната си история, той е първият световен град включен в Световното Културно Наследство на UNESCO през 1978 година. Куито е известен с историческия си център, Parque Metropolitano (най-големият градски парк в Южна Америка), El Panecillo…

5. Картахена

Картахена е най-красивият град в Колумбия с добре запазените си колониални сгради. St. Peter Claver е патрон на града, работил в йезуитския колеж, но извън градските стени може да се види статуята на India Catalina – местен индиански герой. Картахена е популярен с Двореца на Инквизицията, Манастирът Санта Клара (който сега е хотел), Йезуитския колеж, замъка San Felipe de Barajas.

6. Ушуая

Ушуая е най-южният град в света. Намира се на остров Огнена земя, Аржентина и е най-близкият град до Антарктика. Там можете да наблюдавате едни от най-изумителните гледки в света.
Източник: kozmetikata.com