Majahuitas, Пуерто Валарта, Мексико

Някои го наричат малък рай на земята. Този малък получастен плаж е известен със своята автентична пищност – луксозни колиби, осветявани със свещи, изящни блюда, кристална вода.

Happy Bay, Сейнт Мартин

Този плаж изглежда абсолютно див, скрит сред буйна растителност. Веднъж попаднали там, можете да останете завинаги. Обграден от полюляващи се палмови дървета, представлява сърп от фини бели пясъци в рамка от искрящия тюркоаз на водата. Този плаж е известен с либералния си дрес код.

Flamenco Beach, Culebra, Пуерто Рико

Диво и красиво място. Изключително подходящо за сърфинг. Топлината на светлите пясъци привлича гущерите, които лежерно се излежават на плажа и ловуващи пеликани, но не и много туристи. (В единия край на плажа още стоят изоставени от американската армия танкове). Място за усамотение.

Magens Bay, St. Thomas, Американските Вирджински острови

Този плаж предлага красивите си форми от скални образувания и странно изкривени дървета, които се вписват по приказен начин в романтичния пейзаж. Всъщност самият плаж е с формата на сърце, което привлича влюбените.

Corcovado National Park, Коста Рика

Това място привлича любителите на природата. Трудно е дори да стигнеш до там – начините са или по въздуха или яздейки по изключително труден терен. Върху зеления пясък са разположени тенти, осветени с фенери, обградени от истинска еко лаборатория, където могат да се наблюдават представители на местната фауна като папагали и маймуни.

Biarritz Beach, Франция

През 1854 година, съпругата на Наполеон III, настояла да построят дворец на плажа и така Biarritz Beach се превърнал от обикновено място в предпочитан от кралските особи плаж. Днес привлича туристи с вълните за сърф, златните пясъци и вълнуващ нощен живот. А дворецът на императрица Евгения е преобразуван в луксозния Hôtel du Palais.

Papa Cove, Ios, Гърция

Остров Ios е част от Цикладите. А заливчето Папа предлага полумесеца си от горещ пясък и сапфирените си води като истински скъпоценно място, скрито от скална стена. Създадено от майката Природа за плеядата гръцки богове.

Сейшелски острови, Индийски океан

Суверенна Република Сейшели е една от мечтаните и най-предпочитани дестинации от милиони младоженци по света. Всичките острови предлагат меките си пясъци на любителите на релакса.

Bentota Beach, Шри Ланка

Плажът представлява истинско чудо – смарагдови води заобиколени от гористи хълмове, постройките на будистки и хиндуистки храмове приличат на истински скъпоценности върху пясъка.

Bora Bora, Френска Полинезия

Симпатични бунгала във водата, на фона на черните вулканични скали и искрящата вода – гордостта на Френска Полинезия. Изключително синята вода и белите пясъци създават примамлив контраст и една от най-красивите гледки, обрамчени с планинските хълмове.

Vatulele Island, Фиджи

Вулканичният остров представлява рай от корали и пясъци. Сред кокосовите палми са се венчали хиляди влюбени двойки. Предлагат се различни места за отсядане – от скъпи хотели, до вили без телефон и телевизия.

Hayman Island, Австралия

Това е късче от рая – част от Големия Бариерен Риф. Прекрасни корали, зноен климат и богата природа. Посетителите делят пространството с папагалите, пеперудите и лебедите – постоянните обитатели. Нощем звездите „експлодират“ в индиговото небе и създават невероятни гледки.

Hanalei Bay, Kauai, Хавай

Блестящи пясъци обгърнати от наситено зелените планини – място за красиви фотографии. Мястото е познато с опияняващия бриз и удивителния релеф, променящ се ежедневно. Сутрин водата отразява скалистите брегове подобно на огромно огледало. А залезът може да предизвика дори хора, които никога не са хващали четка, да поискат да го нарисуват.

Bahai Honda, Флорида

Плажът мечта – безкраен хоризонт, безкрайни пясъци и безкрайни залези. Красиви тенти на плажа предполагат романтични нощи.
Източник: kozmetikata.com