Страна, позната на европейците от ХVІ в, за Папуа Нова Гвинея модерните иновации и връзките с външния свят са феномени, които се развиват едва напоследък. Особено връзките с останалите части на света – на много места те все още са само периферни.

Много части във вътрешността на страната на недостъпни, защото до тях няма пътища и единственият начин да се достигнат е чрез самолет или пеша, катерейки се.

Тази изолация в някаква степен обаче е и помогнала за схраняването на разнообразието, традициите и начина на живот на хората тук. Те говорят повече от 700 различни езика и това в никакъв случай не остава незабелязано за чужденците.

Релефът и пейзажите тук удивляват със своите вариации – високи планини, коралови рифове, палмови гори и ослепително бели пясъчни плажове.

Тъй като цялостното развитие тук е ограничено, а висококачествените услуги – редки, нуждите, които възникват ежедневно, биват удовлетворявани на по-висока цена. Преди да се решите на стъпката да посетите Папуа Нова Гвинея, имайте предвид и факта, че страната преживява редица трудности в политическо отношение, а и нивото на престъпността е високо.

За сметка на това пък гмуркането в Папуа Нова Гвинея е сред най-добрите в света. Срещата на 3 океана осигурява невероятно биоразнообразие в рифовете. От най-малките безгръбначни до най-големите риби – всичко това представлява един подводен рай.
Източник: actualno.com