Кой не си е мечтал поне веднъж да посети Италия! Там небето винаги е синьо, а под благосклонния поглед на старинните площади и в тихите храмове живеят древни съкровища, обречени на безсмъртие.

Рим

“ Вечния град” с неговите площади и фонтани, антични руини и картинни галерии, знаменити храмове и музеи ще възхитят всеки турист. По Рим може да се броди с часове – тук всичко представлява интерес за туриста: римския Форум, “храма на всички богове” Пантеона, символа на града – Колизеума, съкровищата на Ватикана. Разгледайте шедьовъра на Микеланджело “Пиета” в най-големия храм на света – Св.Петър.

Погледнете от високо най-красивото място на земята. Около древните развалини, изящните църкви и пищни палацо кипи живота в съвременния голям град. Разходете се по светещите римски улици с лъскави витрини Виа-дел-Корсо, Виа-дел-Тритоне, седнете в някое улично кафене на Пиаца-Колона и Виа-Витториа-Венето, посетете пицария в старинния квартал Трастевере. Не си отказвайте да помечтаете около фонтана на площад Испания. Тогава непременно ще ви се открие душата на града.

Флоренция

Люлката на италианското възраждане – Флоренция не отстъпва на столицата. По право я смятат за един от най-красивите градове не само на Италия, но и на света. Там цари атмосферата на неповторима елегантност, която създават уникалните паметници. Ако се разходите по кея на река Арно, веднага ще почувствате очарованието на този град. Ако нямате достатъчно време да се разходите по музеите не се отчайвайте, а посетете историческия център на града – площад Синьория – това е един музей под небето. Величествените сгради, построени през 13-14 век ще ви поразят с хармоничните си форми и разкошна облицовка от бял, розов и зелен мрамор.Под сводовете на изящната лоджия Ланса ще намерите цяло събрание на шедьоври на скулптурата. За спомен от Флоренция си купете традиционни изделия от керамика, алабастър, слама от пазара Меркато Нуово.

Венеция

Градът-приказка, мечтата на всички влюбени лежи на 118 острова, свързани помежду си с мрежа от 160 канала. Площадът Св. Марко представлява уникален архитектурен ансамбъл. Разгледайте църквата, камбанарията, кулата с часовника, двореца на Доджите. Изпийте чаша кафе, нахранете гълъбите, и се качете на гондола, за са разгледате красотата на каменните дворци и мостове. Ще ви се стори, че времето е спряло.

На морето

След наситената екскурзионна програма няма да е лошо да полежите на слънце. Близко до Венеция на брега на Адриатическото море се намира известния курорт Лидо-ди-Езоло, където ви чакат плажове и аквапаркове, ресторанти и дискотеки, разходки с катер до лагуните острови Мурано и Бурано. Близко до Флоренция е разположен друг курорт – Лигурия, или Италианската Ривиера. Тук са някои от най-луксозните и престижни италиански курорти: Портофино, Санта-Маргарита, Рапалло, Бордигера, Сан-Ремо, а след това можете да завършите своето пътешествие в центъра на Френската Ривиера – Ница.
Източник: damski-klub.info