В Страсбург бе открита фотоизложбата „Българският природен феномен Белоградчишки скали. Това стана в рамките на традиционния Ден на отворените врати на Европейския парламент, който тази година е на 3 май – ден преди началото на редовната майска сесия на парламента.

След като предизвикаха фурор в световната класация за новите седем чудеса на света, сега Белоградчишките скали се представят и в Европейския парламент в Страсбург. Изложбата включва над 40 панорамни фотографии, изява на фоторепортерската визия на авторите Ирена Данаилова и на Роберт Николаев. Целта на изложбата не е да се преекспонира познатото в нереална светлина, а само да се покаже граденото милиони години от природата.

Ето защо двамата журналисти, които са родени, живеят и работят в този край, са подбрали сюжети, видни за всеки турист или гост на това изваяно от природата чудо. Изложбата вече бе разгледана от многобройни гости и посетители на Европейския парламент в Деня на отворените врати на парламента. Сред тях бе и посланикът Иван Петков, постоянен представител на България в Съвета на Европа в Страсбург. След обявяването на проекта „Новите седем природни чудеса на света“ за участие бяха номинирани четири природни забележителности в страната ни – Белоградчишките скали, Чудните мостове в Родопите, Побитите камъни край Варна и Седемте рилски езера.

Във втората фаза останаха само Белоградчишките скали. Гласуването за победителя в проекта продължава до 7 юли на адрес www.new7wonders.com.
Източник: ДНЕС ПЛЮС