Място: Прочида, най-малкият и най-живописен остров от Неаполитанския залив – фолклорен, пъстър, потънал в зеленина, богат на традиции и история.

Програма: Посрещане на пристанището на остров Прочида – Марина Гранде.

Турът започва с традиционна прочиданска закуска с кафе и сладкиш в бара на пристанището.

След това с типичното за острова мини такси туристът стига до историческия център на острова, където се посещава средновековната цитадела “Тера Мурата” и абатството “Сан Микеле”, датиращо от XV век.

Турът продължава с приятна разходка през Площада на Мъчениците, имението “Вашело” и квартала на рибарите в местността “Коричела”. Тук е предвидена спирка за обяд в един от характерните рибни ресторанти.

Турът завършва с обиколка на острова по море с лодка, със спирка в залива на стария кладенец (плажът на пощальона) и връщане на пристанището Марина Гранде.

Условия: В случай на лошо време разходката с лодка се заменя с разходка из острова с мини-такси със спирка в лимонова градина и дегустация на известното “прочиданско лимончело”.

Продължителност: 1 ден

Как да стигнем до остров Прочида: До остров Прочида може да се стигне с корабче или бърза моторница от Неапол или от Поцуоли (като най-близка точка по суша) за време от 30 до 60 минути, в зависимост от вида на кораба. Корабите са с честота на всеки час.

Цена: 95,00€ на човек
Туристически гид: в цената на тура влиза туристически гид на английски език.
Източник: prontosofia.com