Гърция – море, лято, сиртаки, узо, екзотика и сбъднати мечти… Такава беше в представите ми южната ни съседка и винаги съм искала да я посетя. Случи ми се миналата година, когато почти на шега решихме да прекараме там тъй наречените „Майски празници“. Приехме поканата на „Посока“и се отправихме към Халкидическия полуостров. Той се състои от три ръкава: Атон, Ситония, и този на който бяхме ние – Касандра.

Тръгнахме на 1 май от София с луксозен автобус, в който звучеше много приятно хубава гръцка музика. Пристигнахме след няколко часа пътуване в Хотел Менди – четири звезден, достатъчно приветлив и луксозен, макар на пръв поглед да изглежда отдалечен и самотен. Пред него се отрива една уникална гледка – голяма алея, от чиито две страни зеленина, палми и портокалови дървета /жадуваната ми екзотика/, а в края алеята завършва със страхотна гледка към лазурното и гостоприемно море. И това ако не е раят?! Най-хубавото в целия комплекс е, че си има всичко – и заведения, и басейн, тенис на корт, тенис на маса, малко зоокътче и най-вече чудесна детска площадка. Аниматорка се грижеше за нашите развлечения и забавления като в предварително обявени часове ни канеше на плажен волейбол, уроци по сиртаки, бинго и най-вече игри и състезания за малчуганите. Имаше всичко за всякакви интереси и възрасти. Страхотното съчетание на балкан с море, чистият въздух, добрата обстановка и интересна компания ни подариха шест дни на релакс и радост от живота.

На връщане минахме през уникалния Солун – напомни ми Пловдив по магията и усещането за преминаване през времето, много красив, мирен и интересен град. Първо посетихме църквата „Свети Димитър Солунски“, в която се пазят мощите му, после се снимахме до Античния театър в центъра на града, разходихме се по безкрайната крайбрежна улица, видяхме прочутата Бяла кула. Посетихме една от кафетериите с гледка към морето, боже, колко красиво и истинско. Дори дъждът не ни попречи на хубавите възприятия и добро настроение.

Прибрахме се късно вечерта със сладка умора, изпълнени с хубави впечатления, с доброта и хармония и с усещането, че пак ще посетим Гърция, защото древна Атина ни зове…
Красимира Бръмбарова
Източник: kozmetikata.com