Чад е страна, заобиколена отвсякъде от суша, в северната част на Африка. Граничи със Судан, Либия, Нигер, Камерун и Централната африканска република. Северната част на Чад е в Сахара, а южната – в Сахел.

В голяма степен Чад е суха и безплозна страна.

След придобиването на независимост от Франция, страната поема по своя път на развитие. Столицата Нджамена, позната като Лами по френско време, някога е била средище на нощния живот в Сахел, но в последствие се превръща в едно сурово място. Въпреки всичко, Чад успява да преодолее тези проблеми.

Все още обаче малко туристи посещават страната. Естествено, за това си има причини – Чад е място, на което не е лесно да отидеш. За хора, които не се страхуват от пътувания на дълги разстояния и от убийствената жега, усилията се увинчават с щастлив успех.

Най-впечатляващото в Чад вероятно са планините Тибести. Те преплитат у себе си невероятни природни красоти, но са изключително трудно проходими. Столицата Нджамена е топ дестинацията на страната и е разположена на брега на езерото Чад.

Страната може да бъде включена като част от едно пътуване през Сахара, въпреки че се намира малко встрани от маршрута, който се избира обикновено. Идеята, въпреки това, може да се осъществи, ако се влезе откъм Либия. Иначе нормалното праволинейно пътуване би ви отвело в Нигер или Камерун.
Източник: actualno.com