За да се справят с кризата, много хотели в Италия обмислят влизането си във вериги от нискотарифни хотели. Високото качество ще се запази, но за сметка на това хотелите няма да предлагат сапуни и шампоани в баните си или пък закуска сутрин.

Според най-оптимистичните прогнози спадът в оборота на хотелите в момента е 10-15 %. В действителност той е доста по-голям.

Габриеле Бурджо, президент в Италия на испанската верига хотели NH, каза пред вестник „Соле 24 оре“, че групата му възнамерява да създаде нискотарифна марка хотели.

„Това никак не е лесно, тъй като е все едно „Мерцедес“ да започне да произвежда „Туинго“. Колкото и да са нискотарифни, те все пак ще бъдат коли от добро качество“, коментира Бурджо.

Според него преодоляването на кризата от страна на хотелите изисква най-вече орязване на доста разходи. Въпросът е обаче кои точно да бъдат те. „Италианците например искат на всяка цена сапун и шампоан в банята, а американските туристи са склонни да се лишат от сутрешната закуска, но искат задължително wi-fi връзка“, каза Бурджо.
Източник: prontosofia.com