Сафаритата са приключенски микс от щуро каране по калните пътища, горещи и мързеливи следобеди, изненадващо вкусна храна и пиянски вечери около лагерния огън. Добра отправна точка, от която да започне любовна връзка с Африка, е Joys Camp в Националния резерват Шаба.

На час със самолет северно от Найроби, това място предлага съчетание от необятно пространство и комфорт. Племенни платове обагрят десет ленени чадъра, а покрай тях на разположение ви е предоставен плувен басейн. От своя страна, барманите миксират брилянтена дауа (водка, мед и зелен лимон), а вечерята ви е сервирана точно под силно искрящите звезди на вечерното небе.

Втората ви спирка е Саруни, Масай Мара. Животът в селището е по-забързан, но пък необятната зеленина и ограбените масайски воини представляват истинската Кения.

В Саруни има шест големи комплекса, предлага се страхотна италианска кухня и спа-процедури, а сетивата ви се потапят в невероятно успокоение – заобиколени сте от най-различни животни, включително лъвове и леопарди (на безопасна дистанция, разбира се).

Всичко това е построено с местни материали, електричеството е извлечено от слънчеви панели, а местният магазин продава само кенийски изделия.

Нагоре, нагоре и встрани

Летите с балон над обширната растителност на Мара и виждате как зебрите и антилопите са огрявани от сутрешните слънчеви лъчи – безвремието на Африка се очертава ясно в съзнанието ви, а след това следва като събуждане от сън – закуската. Ако сте в Кения между юли и октомври, ще имате възможност и да наблюдавате миграцията на гнутата. Седемдневна екскурзия с Върджин Холидейз струва от 1,370 британски лири нагоре, с включени летищни такси. А пътешествие с балон над приказна местност – 249 лири.

Основна идея

Повечето туристически маршрутия избират Найроби като място за отсядане. Сигурно и вие ще отидете там. Съветваме ви да не пропуснете успешно кацане на House of Waine – 11-стайно имение с прекрасни градини. Посетете и къщата на Карън Бликсен, чийто живот вдъхнови филма „Отвъд Африка“. Няма да загубите и ако отделите време на сиропиталището за диви животни – там ще се насладите на бебета носорози или пък слончета.

Поддържайте форма

Преборете се с туристическото отпускане на плажовете Уатаму чрез „Див Фитнес“ – компилация от упражнения, йога и диетични съвети, или пък – изследвайте девствената природа с местни масайски воини, яздейки камила.

Offbeat Safaris, от своя страна, предлагат яздене на кон, но в игра. Ако пък искате да се освежите, изберете приказно омайна нощ под звездите в Star Bed. Друга опция е да направите същото, но на плажовете в Uzuri Spa and Fitness Forest.

Блаженство на плажа

На 30 мили южно от Момбаса ще се натъкнете на Msambweti House – хедонистично бягство, което ще ви разкрие непознати досега приключения. Мястото разполага с частен плаж, безкраен басейн, безплатни масажи и веранда, на която залезите, комбинирани с коктейли, са райска релаксация за тялото и душата.

Стаите в комплекса са декорирани в луксозен суахили стил. Наедно с това имате достъп до обилна и превъзходна храна. Ако обичате и да пазарувате, не можете да си позволите да не изберете нещо от местната етническа бижутерия или пък от уникалните лампи.
Източник: actualno.com