Мислите си, че в България е най-зле? Че родната столица е най-кофти за живеене? Е, лъжете се! Колкото и да е невероятно, има и по-зле от нас.
Въпреки старанието на хотелиерите по нашето Черноморие, оказва се, че има държави по-неприятни за туризъм, отколкото България. Ето няколко столици, които са едни от най-лошите дестинации за почивка – т.е. с най-много убийства, изнасилвания, кражби и нападения. А, забравихме и отвличанията.

Започваме с Кейптаун (ЮАР).

Всеки ден в столицата Кейптаун от насилствена смърт умират по шест човека, нападенията са 13 на всеки 1000 души. ЮАР е на първо място по нападения и на второ по смъртни случаи, а по ирония на съдбата точно там ще се проведе следващото Световно по футбол, т.е. цял свят ще се юрне натам. Приятно прекарване на Световното!

Каракас (Венецуела).

Страната на чичко Уго Чавес – това е достатъчно, за да се обясни фактът, че откакто той е el comandante убийствата в страната скочиха с 67%. Каракас дори успя да надмине Богота в класацията на най-убийствените столици в света със зашеметяващите 1,6 убийства на 1000 души. Ето с какво се занимават жителите на Каракас, когато не снимат сапунени сериали…

Москва (Русия).

Москва е една от най-опасните столици в света (0,2 убити на 1000 души), като напоследък на мода са поръчковите убийства. Много от престъпленията имат расови, етнически, религиозни и други подобни причини.

Мексико Сити (Мексико).

Убийства: 0,13 на 1000 души, нападения: 2,4 на 1000 души, на отвличанията им загубихме броя. Мексико е на шесто място по убийства в света, а в северната част (тази до Щатите) са се настанили три от най-големите наркокартела в света. Ако все още не сте ни разбрали, гледайте „Мъж под прицел“ (Man on Fire) с Дензъл Уошингтън.

Хараре (Зимбабве).

Е там вече е пълен ужас. Убийствата са 0,07 на 1000 души, а нападнати са 7,7 на всеки 1000 души. И това е само едната част от проблемите на зимбабвийската столица. В Република Зимбабве (забележете, „република“!) демокрацията е непознато понятие, диктатурата се шири навред.

Относно икономическите проблеми на страната няма да коментираме, само ще кажем, че инфлацията на горките хора е някакви си 231 000 000%, хлябът им струва има-няма по 50 000 000 самуна (те затова и не го кусват). Зимбабве имат за президент един безподобен диктатор на име Робърт Мугабе, който управлява според мъдрия пример на другаря Сталин – „Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем!“ Само че ако Сталин ги е хвърлял по затворите и ги е разстрелвал, този хубостник ги мори с глад.

Най-интересното в случая е, че въпреки всички тези потресаващи данни, всяка година се намират милиони луди хора, които посещават тези дестинации…
Източник: news24.bg