Едва ли има друг хотел в Рим, в който можете едновременно да се наслаждавате на божествена панорама към Вечния град и на такава концентрация на лукс, елегантност и ексклузивност.

Разположеният точно над стълбите на Пиаца ди Спаня хотел „Hassler-Villa Medici“ е едно от любимите места за преспиване на звездите от Холивуд.

Най-красивият хотел в Рим е известен сред тях, а и сред другите си специални гости като мястото, в което се чувствате като вкъщи, но далече от къщи.

„Hassler“ се намира на стратегически кръстопът – на две крачки от него са суперлуксозните Via Veneto (с нейната Dolce Vita) и Via Condotti, където се намират бутиците на най-скъпите италиански марки.

Съществуващият от над сто години хотел е собственост на известната швейцарска фамилия хотелиери Wirth. В момента директор на хотела е Роберто Вирт, който е петото поколение във фамилията. Въпреки че е глухоням, той успя да превърне хотела в един от най-изисканите в света в момента.

Той оглавява и фондация Roberto Wirth Fund Onlus. Освен това е и основател и президент на International Wine Academy di Roma, която е първата по рода си в Италия. Нейното седалище е в съседна на хотела сграда.

Ресторантът на хотела разполага с най-голямата тераса с изглед към Рим. Панорама, спираща дъха, предлага и апартаментът „San Pietro“, който има две спални.

Със силни емоции ви зарежда и апартаментът „Villa Medici“, който разполага с частно стълбище и с частен асансьор.

Апартаментът „Hassler“, който има три спални, пък е служил в продължение на дълги години за офис на Dwight Eisenhower.

Ако искате да видите най-заслепителната панорама на Рим и то от един от най-високите пунктове над града, трябва на всяка цена да се качите в Rooftop Rastaurant.

Оттук куполът на катедралата „Свети Петър“ ви изглежда на хвърлей разстояние, така както и Пантеонът, Колизеумът и Мемориалът на Виктор-Емануил на площад „Венеция“.

Изисканата атмосфера в ресторанта и бара може да бъде фон за римските ви дни, вечери и нощи, а традиционната италианска кухня пък със сигурност ще направи живота ви по-вкусен.

Цените на стаите и апартаментите в хотела варират между 430 и 3400 евро на вечер.
Източник: prontosofia.com