Бил Тикос, редактор на налагащ тенденции блог, който издирва най-интересното, посочва в новата си книга десетте най-секси хотелски стаи.

Хотел „Хоум“ (Hotel „Home“), Хондурас – Буенос Айрес, Аржентина

Намиращи се в модния район Палермо Виехо в близост до Буенос Айрес, известен като място за партита, елегантният хотел „Хоум“ е построен през 2005 г., след като английската двойка Том Рикстън и Патриша ОШеа са отбелязали ясно изразена липса на стилни хотели, докато са планирали сватбата си в града. ОШеа каза: „Искахме приятелите ни и техните приятели да посетят тези фантастични околности и града. Така че създадохме „Хоум.“

Финансиран от звукозаписния продуцент Flood и бас китариста на групата „Crowded House“ Ник Сеймур, „Хоум“ се превръща в интересно място само по себе си заради сдържания подход на собствениците и странното чувство за дизайн, при което се смесват скандинавски мебели с ексцентрични парижки тапети.

Най-интересните места са плиткият басейн, ограден от тропически растения и усамотената тераса на покрива, която е обсипана с купища цветя и лимонови дървета, от които се осигуряват лимоните за винаги популярните аржентински коктейли.

Хотел „Пуерта Америка“ („Puerta America“), Мадрид, Испания

„Хотел Пуерта Америка“ е описван като „голямо дизайнерско постижение, което оказва силно влияние върху хотелиерите и дизайнерите в целия свят.“ Хотелът, който има 342 стаи, е наел различни архитекти или интериорни дизайнери с международна известност, за да проектират всеки отделен етаж, така че етажите да пресъздадат уникалното виждане на дизайнера – от асансьорите до одеалата и халатите за баня.

Най-интересните акценти е футуристичният дизайн на първия етаж: лъскав, стилен и изискан по един игрив начин. На осмия етаж, проектиран от шотландския архитект Катрин Финдли и дизайнера по осветлението Джейсън Бруджес, в стените има панели от оптично платно и те отразяват движението на гостите и създават нови изображения за всяко отделно движение.

Всеки етаж предлага съвсем различна среда и това прави самия хотел интересно място, което си струва да се посети. Гостите дори могат всяка нощ да сменят етажите или да се включат в обиколка с екскурзовод, което дава усещането, че човек се намира по-скоро в музей по изкуствата, отколкото в типичен хотел.

„Bay of Fires Lodge“, Тасмания, Австралия

Гостите, които искат максимално да се доближат до опита на Робинзон Крузо, няма да сгрешат, ако изберат „Bay of Fires“ в Тасмания. Намиращ се в дълбоката гора на националния парт Маунт Уилиям, хотелът е заобиколен от стръмни скали, долини и дъждовни гори, което приютяват най-различни растителни и животински видове.

За да ангажират стая в хотела, гостите трябва да вземат участие в четиридневна разходка в националния парк, като обиколят плажовете, покрити с бял пясък, гранитните оголвания и криволичещото крайбрежие. Хотелът е с ярко изразена екологична насоченост, като на покрива се събира вода, която се използва в баните и кухните и соларни панели осигуряват електричеството за цялото осветление, проветряването на компостираните тоалетни и радиаторите.

„Хаят Риджънси“ („Hyatt Regency“), Киото, Япония

Комбинирането на земния японски традиционализъм и съвременния международен дизайн придава на „Хаят Риджънси“ интимна атмосфера, която ви кара да забравите, че е част от добре познава верига хотели. Хотелът се намира в усамотения раойн Higashiyama Shichijo в Киото и предлага най-добрата смесица от японски и западен дизайн, в това число стени от естествено орехово дърво и разнообразен текстил.

Гостите дори могат да изберат предложението на Ishoku Dogen, където на място ще получат консултация за здравето си и по време на двудневния им престой ще им бъдат направени три манипулации акупунктура, последвани от специален чай и вечеря, която е съобразена със здравословното състояние на всеки гост.

„Riva Lofts“, Флоренция, Италия

За авангардния „Riva Lofts“ се смята, че обединява комфорта на носещите очарованието на миналото B & B (легло и закуска) с космополитността на бутик от световна класа и е известен с това, че привлича представители на арт средите от цял свят. Построен е като фабрика през XIX век, след това е бил трансформиран в занаятчийски работилници.

Този малък комплекс от каменни сгради е бил използван за архитектурно студио на Клаудио Нарди, известен с бутиците си за висша мода за Долче и Габана. След това Нарди и дъщеря му са преобразували студиото в хотел с девет апартамента, съдържащи лъскави и модерни мебели, създадени в духа на френските студиа, обединяващи метрополитния стил с уютната, почти домашна атмосфера.

„Vigilius Mountain Resort“, Лана, Италия

Достъпен само чрез седем минутно пътуване с лифт до планината Vigiljoch близо до Мерано, „Vigilius Mountain Resort“ се простира върху билото, като посетителите не са притеснявани от пътища, трафик или шум. И този хотел може да се похвали с екологичната си насоченост, построен е само от местни материали, които включват дървени греди на 300 години от една страна и от друга съвсем съвременни материали.

Хотелът е новаторски по отношение на екологичното хотелиерство, като предлага отоплителна система, която не съдържа въглероден двуокис и се горят съчки дърва, басейнът се пълни с вода от близкия извок и тревата, която расте върху покрива, не само изпълнява дизайнерски естетически функции, но също така е „екологично решение за съхраняване на енергията. Описван като „максимално бягство“, „Vigilius Mountain Resort“ вдъхновява гостите си да се наслаждават на естественото величие на заобикалящата го природа.

„Mykonos Theoxenia“, Миконос, Гърция

Повече от 40 години „Mykonos Theoxenia“ се нарежда сред най-популярните космополитни места на брега на Егейско море, като привлича най-богатите хора, в това число Джаки и Аристотел Онасис. През 2004 г. хотелът е модернизиран, като чарът от 60-те години на миналия век е запазен, но вече е съобразен със съвременните стандарти, включващи свободен като форма плувен басейн, заобиколен от градини.

Junior Suite предлага декор в стила на 60-те години, което включва лампи и столове, допълнени от каменни стени, зебло и минималистични повърхности. Новият дизайн и мебелировка на хотела извежда Миконос до нивото на изискан курорт, известен с жизнерадостния си бляскав нощен живот и забележителните бели вятърни мелници.

„Hotel Particuliar“, Париж, Франция

Единственият френски хотел в списъка, „Hotel Particular“ излъчва елегантност, интимност и модерност. Всеки апартамент изразява концепцията на някой френски художник и трябва да се посетят един по един, за да се повярва в това. Най-известният е „Стаята на шапките и стихотворенията“, където върху всеки предмет е закачено стихотворение и мебелите изпъкват сред семплия декор в черно и бяло.

Друг известен апартамент е „Стаята витрина“, който включва широк асортимент от екзотични аксесоари като например еротичния „cabinet des curiosites“ от XIX век, съдържащ малки устни, розово стъклено създание, подобно на молуск и много малка кукла, изобразяваща бебе, сложена в стъклена топка. Целият хотел може да бъде нает наведнъж, така че всеки да може да открие стаята, която му харесва най-много, докато стане време да я освободи.

„DO & CO Hotel“, Виена, Австрия

Разположен на шестия етжа на прочутата сграда със стъклени стени Haas Haus, хотел „Do & Co“ поразява гостите си с гледката – панорама към богато украсената катедрала Свети Стефан, която допринася за облика на Виена още от 1147 г.

Дизайнерите успешно са обединили наследството на основателя на хотела Атила Додуган, който е роден в Истанбул, с претрупания стил на Виена от миналото, и предлагат на гостите си непретенциозен лукс във всяка стая. Формата на всяка една от тях напомня за парче торта, но на евентуалното чувство за клаустрофобия се противопоставят белите мебели, тъмните тюркоазени детайли и голите подове от твърдо дърво.

Хотел „Basico“, Плея дел Кармен, Мексико

Хотел „Basico“ е четвъртият хотелски проект на фирма Групо Хабита и елегантно включва земните аспекти от мексиканската култура, без да жертва блясъка, цветовете или чувството за приключение. Излъчва индустриален шик, тъй като повечето от апартаментите са обзаведени с ретро мебели и рециклирани материали от обществени училища, барове и нефтени рафинерии от 50-те години на миналия век и някои имат необичайно високи легла и вдъхващ благоговение изглед към Карибско море.

По много умел начин хотелът създава усещането за плажна атмосфера чрез осигуряване на гостите на топки за игра на плажа, флипери и надуваеми пояси, както и рецепция на открито, до която има маса, която служи като екзотичен щанд за плодов сок през деня и като бар вечер и през нощта. /actualno.com