Бутиковите хостели в Европа са толкова променени, че ако кракът ви не е стъпвал в хостел от лятото на 1983 г., когато бяхте на организирано пътуване, едва ли ще ги познаете.

Обсипани щедро с дизайнерски предмети, телевизори с плоски екрани, душове, използващи дъждовната вода и разположени на централно място, на което трудно може да се устои, някои от тези хостели биха накарали гостите да се чувстват доста комфортно.

Ето пет от бутиковите хостели в Европа, които са с най-висок рейтинг (hostelbookers.com) между гостите, редовно отсядащи в хостели:

1. „Lisbon Lounge“, Лисабон (Рейтинг на посетителите в hostelbookers.com: 99%)
Има нещо по някакъв начин свързано с прекалено много думи, когато се описва колко добър хостел е Lisbon Lounge. Всички обичайни удобства съществуват и са адекватни, но са подсилени с някои шикозни дизайнерски решения, създаващи почти болезненото усещане за желание да се харесат. Резултатът? Може би най-зашеметяващият хостел в света.

2. „Red Nest Hostel“, Валенсия (Рейтинг: 94%)
Валенсия със сигурност е много привлекателен град. Така че му прилича да има няколко от най-привлекателните хостели. Най-добрият от няколкото обаче е „Red Nest Hostel“, жизнерадостна смесица от цветове и влияния на поп арта, поставена на върха на високи тавани и елегантни плочки на големи помещения от XIX век.

3. „Miss Sophies Hostel“, Прага (Рейтинг: 94%)
„Miss Sophies“ до голяма степен е с представителна класа. Представлява стилна смесица от много елегантни стаи, бар винарна, който се намира вътре, с виждащи се тухли и приглушено осветление и кухня, която по-скоро би отивала на тавански апартамент в Ню Йорк.

4. „Mandragora Hostel“, Будапеща (Рейтинг: 94%)
„Mandragora Hostel“ в Будапеща не е точно това, което си представя човек, когато се коментират шикозните хостели. На пръв поглед той изглежда като старо училище, място тип драперии и китайски тамян, но декорът е много повече свърталище на ню ейдж битници с интерес към източните религии, отколкото евтин хотел за хипита.

5. „Mleczarnia Hostel“, Вроцлав (Рейтинг: 93%)
„Шикозен“ може би не е точната дума за Mleczarnia Hostel във Вроцлав. Мястото е пълно със стари мебели, блестящи полилеи и снимки в нюанс на сепия.Когато се регистрирате, можете да се почувствате като герой от пиеса на Чехов. /kozmetikata.com