Един от най-живописните периоди от годината в Германия, Австрия и Швейцария са месеците около Коледните празници, когато много градове са вече заснежени и празнично осветени.

Коледните венци представляват важна традиция за жителите на Австрия. Богато украсени с панделки и четири свещи, те символизират идните четири седмици на Коледни пости. По това време от годината оживяват и много легенди – злите духове и демоните правят всевъзможни пакости. Костюмирани актьори представят вечната борба между доброто и злото, между тъмната и светлата страна на Земята. Австрийските градове като Инсбрук, Залцбург и Виена, гъмжат от улични коледни пазари, а музиката и доброто настроение завладяват хората.

Множество Коледни пазари изпъстрят и улиците на Швейцария, а повечето от предлаганите стоки са ръчно изработени. Разбира се, по това време от годината има и най-много забавления за децата. Например, на 6 декември, Денят на Свети Никола, децата поставят обувките си на избрано място, с надеждата, че на сутринта ще бъдат пълни с лакомства, ядки и домашни сладки. Те се надяват, че ще получат и традиционния за празника сладкиш във формата на човече, украсено със стафиди и захар.

В Германия ароматът на медените сладки (Lebkuchen) и на традиционния Коледен сладкиш Щолен (Stollen) се усеща почти на всеки ъгъл. Един от най-прочутите Коледни пазари е този в Нюрнберг – градът известен и с разнообразието от производството на неустоимо вкусните медни фигурки с джинджифил. Седмици наред, цяла Германия е празнично украсена и изпълнена с пъстроцветни пазари и фестивали, където можете да откриете всичко от Коледни декорации до ароматни свещи и греяно вино.

Безспорно, Алпийските райони на Германия, Австрия и Швейцария организират едни от най-пищно украсените зимни фестивали. Празненствата продължават от ноември до февруари и включват най-различни забавления като разходка с файтон, кънки на лед, балони с топъл въздух, различни ястия и питиета. /actualno.com

Още новини в Novini.elitno.com