Саленто в южната област Пулия е новият хит във ваканциите на италианските и чуждите звезди от шоубизнеса.

Те го предпочитат пред твърде девалвираната Коста Смералда на остров Сардиния, констатираха медиите на Апенините. Саленто е разположен на „тока“ на Ботуша.

Типичните му чифлици с бели къщи, известни с името masserie, които са заобиколени от маслинови горички, морето, наподобяващо с цвета си това на Карибските острови, очарователните исторически центрове на местните села и прекрасната кухня на Пулия привличат като магнит нови туристи и кандидат-купувачи на вили. Неотдавна бившият селекционер на адзурите Роберто Донадони също си купи масерия до град Фазано, в провинция Бриндизи.

Многобройни известни личности и богаташи буквално се надпреварват за къщи в Саленто. Там вече имат вили от Джузепе Бертолучи (брат на Бернардо) до Кристина Коменчини, от Жерар Депардийо до Диего Абатантуоно. Саленто е предпочитан и от режисьора Габриеле Салваторес, от рокпевицата Джана Нанини, от Simon Le Bon от групата Duran Duran.

Носителката на Оскар за ролята си в „The Queen“ Hellen Mirren пък си купи масерия от XVI век в Триказе, до град Лече. В миналото тя е принадлежала на барон Саули ди Тиджано.

Сред запалените по Саленто е и бившият премиер Масимо д’Алема, който не пропуска лято в Галиполи, където държи закотвена лодката си.

Въпреки че не разполагат със собственост в Саленто, много звезди от рода на Джордж Клуни, дизайнерът Чезаре Пачоти, режисьорът Франсиз Форд Копола, актрисата Мануела Аркури също предпочетоха Саленто през това лято за ваканцията си.

Голям интерес привлича и „езикът“ земя, разделящ двете морета – Йонийско и Адриатическо. /prontosofia.com

Още новини в Novini.elitno.com