„Милано е мъртъв град, нощем няма нито един отворен бар. В зоната на модата – между Via Montenapoleone и Via della Spiga – е всичко затворено и пусто, като се изключат няколкото туристи от Източна Европа“, оплака се италианският дизайнер Джорджо Армани по време на откриването на новия си магазин. Той се намира в историческа сграда на известната със суперлуксозните си магазини Via Montenapoleone, съобщи онлайн изданието Affaritaliani.

Въпреки че е роден в град Пиаченца, Армани смята себе си за 100% жител на Милано, където е и седалището на модната му империя.

Армани каза още, че фасадата на новия му бутик се опитва да бъде дискретна – на фона на твърде многото неон, украси и реклама на съседните сгради.

Мнозина в Милано искат центърът на модата, за каквато се смята Via Montenapoleone, да стане пешеходна зона, но Армани е против това:

„Така и така Милано е мъртъв град…Ако му отнемем и малкото движение, което го има тук, ще стане място за разходки не от високо качество….А освен това е хубаво човек да покаже красивата си кола“, допълни Армани. /prontosofia.com

Още новини в Novini.elitno.com