Ако някой се чуди как да похарчи парите си, може да направи това по най-приятния и изискан начин в един от хотелите бижута в Италия.

Four Seasons, Флоренция

Дворецът „Герардеска“ (Gherardesca), който е построен през XV век от знатната флорентинска фамилия, заблестя в пълното си изящество и стил, след като бе реконструиран от хотелската верига Four Seasons.

Фреските, барелефите и тапетите от коприна бяха напълно реставрирани. Хотелът е разположен на няколко крачки от Il Duomo и е заобиколен от най-голямата частна градина в града.

На срещуположната страна на парка се намира малък манастир, Il Conventino. Това е сграда от началото на XV век с 37 стаи и апартаменти.

Пълно потапяне в историята на Флоренция предлага и спа-центърът, тъй като използва продукти, реализирани от Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, съществуваща от XII век.

Тел. 003905526261. Апартаментът струва 12 500 евро на вечер.

Bentley, Генуа

Новият Bentley Hotel е единственият петзвезден хотел в Генуа. Той е разположен в едновремешното седалище на най-голямата стоманена индустрия в Италия Ilva.

Сградата е напълно възстановена и реставрирана. Тя е в съвременен стил и със строгостта и елегантността си напомня едновремешната фасада, проектирана през 1929 година.

Тел. 00390105315111. Апартаментът струва 1800 евро на вечер.

Bulgari Hotel, Милано

Той е изграден от бижутерската фамилия Булгари. От известно време насам е място за среща за многобройни известни личности, особено в часа за аперитиви, които се сервират в големия парк до ботаническата градина на Брера.

Диамантът в короната на хотела е големият му апартамент на последния етаж, откъдето се виждат покривите на Милано.

Последната новост на спа-центъра са масажите за лице с продукти на базата на Bulgari Gem essence. Тя съдържа екстракти от четири скъпоценни камъка.

Тел. 0039028058051. Апартаментът струва 4400 евро на вечер.

Hotel Cipriani, Венеция

В историческия дворец „Вендрамин“ на остров Джудека се намира петзвездният хотел, основан преди половин век от собственика на Harry’s Bar Джузепе Чиприани.

На гърба на хотела има лозя, от която се прави виното Casanova Salso. Спа-центърът предлага масаж на борда на гондола.

Тел. 00390415207744. Апартаментът Palladio струва 8500 евро на вечер. /prontosofia.com