1. Венеция, Италия

Невъзможно е да останете равнодушни пред уникалния чар на Венеция. Атмосферата й комбинира италианско изкуство и вкусна храна. Тези, които предпочитат да избегнат шумните тълпи е по-добре да посетят Венеция в периода от късна есен до края на зимата – дори през тази част на годината е зашеметяваща. Венеция може да ви накара да повярвате в приказките. Този град на преклонната възраст от 1500 години може да бъде разгледам само ходейки пеша или от лодка.

2. Париж, Франция

По всяко време на годината Париж е идеалното място за романтична почивка – разходки по Сена, нощен Париж, кафенета с горещо кафе и уханни кроасани. В този град можеш с удоволствие да се изгубиш. Ако седнете на някое кафене на улицата и се вгледате наоколо със сигурност ще разберете защо този град е световен символ на стил. Дори да пропуснете Айфеловата кула, Версай и Триумфалната арка, задължително опитайте френските вина и деликатеси.

3. Амстердам, Холандия

Амстердам е наричан „Венеция на Севера“ заради каналите, които набраздяват града. Но те не са единствената причина да посетите Холандската столица – калдаръмените тесни улички, хармонията и либералната атмосфера предизвикват специфични чувства и настроения у всеки посетител. Можете да наемете лодка или велосипед, да се качите на трамвай или да повървите пеша, за да стигнете задължително до някое кокетно кафене и непременно да опитате кафето. Наистина Амстердам е известен с червените си фенери и прословутите coffee-shop, но освен това той е и канали, красиви мостове, Ван Гог, пазарът на цветя, бирариите…

4. Брюж, Белгия

Канали, средновековни сгради и едно от най-притегателните места на територията на Белгия. Идеален избор за тези, които се впечатляват от древна архитектура, добра храна и разбира се искат да опитат най-добрия шоколад в света.

5. Прага, Чехия

Замъците в прага имат свойството да връщат времето до 9 век. Разходката по бреговете на река Вълтава само затвърждава това усещане, благодарение на артистичното настроение, което създават всичките музиканти, артисти и гълтачи на огън.

6. Барселона, Испания

Барселона предлага невероятно изобилие от малки кокетни ресторанти, вълнуващ нощен живот и уникална архитектура, заедно с галериите с картини на Миро и Пикасо и прекрасната кухня.

7. Копенхаген, Дания

Атмосферата на Копенхаген е различна – тя е резултат от срещата на миналото и бъдещето, на старото и новото. Създаден като викингска крепост, Копенхаген е един от най-старите градове в Европа. Определено е и град със собствен стил – очарователни водни канали, цветни къщи и многобройни музеи.

8. Рим, Италия

Когато става дума за романтика неизменно се сещаме за Италия. А Рим се свързва повече от всеки друг град с величието на миналото – времето на гладиаторите и същевременно времето на Леонардо да Винчи и Микеланджело.

9. Берлин, Германия

При положение, че се интересувате от история и култура и едновременно с това смятате себе си за бохем и почитател на нощния живот, непременно трябва да отидете в Берлин. Можете да посетите популярни места като Райхстага или Бранденбургската врата, да отидете в зоопарка, да се разходите из музеите и в края на деня направо да започнете следващия в някой от нощните клубове.

10. Будапеща, Унгария

Разположена на река Дунав, Будапеща предлага красива архитектура, релаксиращи моменти в термалните бани, разходка с корабче привечер и романтична вечеря на някой от островите. /kozmetikata.com

Още новини в Novini.elitno.com