Село Баня е едно от най-старите села в Разложката котловина, намираща се между красивите планински вериги Рила, Пирин и Родопите. Още от дълбока древност този район е бил заселен, а наличието на бани е дало име на селището.
Първите обитатели на този район са били траките. За това свидетелстват останките от старо тракийско селище близо до голямата баня. Запазени са стари възрожденски къщи, както и римска баня, обявени за паметници на културата.

В района на село Баня има около 70 минерални извора с температура на водата 55-57 ° С.

Едно от местата, където може да отседнете е хотел Aspa Vila. За удобство на своите клиенти хотелът разполага с басейн с минерална вода и СПА център. Спа центърът е модерно оборудван и предлага индивидуален пакет от процедури с тангентор, перлена вана, ароматерапия, парна баня, терапия със соли и лечебни масажи.
Хотелът разполага и с ресторант, лоби бар при басейна, конферентна зала, охраняем паркинг, хотелски транспорт и допълнителни услуги.

Спа хотел Aspa Vila предлага чудесни възможности за активен отдих – ски, еко туризъм, велотуризъм, културен туризъм. Величествените гледки, уникалната природа, самобитната култура превръщат Пирин в едно от най-привлекателните места за туристите.

Спа хотелът е едно от местата, където може да прекарате чудесно, да релаксирате от забързаното ежедневие, да си подарите прекрасни мигове с приятели, семейство, гости. /kozmetikata.com