Австралийската армия е изгубила досиетата си, описващи срещите и наблюденията на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) на територията на страната, съобщи австралийски вестник, цитиран от „Ройтерс“.

След двумесечно търсене в отговор на искана от вестника информация, дължима по закона на свободата на информацията, австралийското Министерство на отбраната не успя да открие въпросните досиета, писа „Сидни морнинг херълд“. Според закона властта е длъжна да оповести данни, които са от обществен интерес.

„Досиетата на бяха открити и Щабът на въздушното командване е на мнение, че трябва да се смятат за изгубени“ – съобщи за вестника Натали Карпентър, помощник-директор в Департамента по свобода на информацията. Агенция „Ройтерс“ поясни, че не е успяла да осъществи връзка със служители на военното министерство за коментар на случая.

Единственото досие, което военните успяха да открият, е озаглавено „доклад за НЛО и странни събития и феномени в Уумъра (военен полигон за оръжейни тестове в огромен пустинен район в центъра на Австралия). Всички останали данни са изгубени или унищожени, което, според „Херълд“, ще подхрани конспиративните теории. Единственото досие съдържа кратки описания на свидетелства от страната и чужбина, включващи такива на хора, живеещи в градчетата около Уумъра.

„Досиетата Х“, наречени на популярния американски телевизионен фантастичен сериал, предполагаемо са били свързани с регистрирани от правителството свидетелства с подробности да паранормални загадки, обикновено свързвани с въображаеми извънземни същества.

„Херълд“ припомни, че австралийската армия е спряла да приема сигнали за НЛО в края на 2000 година, като е призовала обществото да уведомява за това полицията.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com