На Велики четвъртък за първи път можете да боядисате магическо и уникално великденско яйце посредством пръстова живопис.

Духовните вибрации през Страстната неделя са изключително силни. Журналисти и вип персони ще положат своите рисунки върху яйца под вещото ръководство на създателката на Методиката за рисуването на подсъзнателно ниво.

Дългогодишната издателка на списание «Семеен лечител», създателката на пръстовата живопис с. н. с. Стефка Балджиева ще посрещне Велики четвъртък с уникално арт шоу. Журналисти, певци и вип персони ще използват силните ползотворни енергии през Страстната неделя и ще рисуват под нейно ръководство „писани” яйца с пръсти и маслени бои. „Ще рисувам пред медиите, защото най-красивите ми картини с разпятие винаги се раждат по Великден и Коледа, когато енергийното въздействие е огромно”, коментира художничката.

С шоуто стартира и 10-годишната дейност на Школата за събуждане на позитивното мислене чрез рисуване в новото й място – в Галерията за нетрадиционно изкуство и живопис.
Стефка Балджиева е единствената българка, чиийто творби са оценени от елитарния аукцион SOTBIS и присъстват на много елитарни събития в Лондон, чества дведесетилетен юбилей от създаването на Методиката за рисуване на подсъзнателно ниво и на Школата по нетрадиционна живопис. Художничката е известна с дългогодишната си научната дейност в БАН и е сред най-продаваните българки по света и у нас. Зад гърба си има 5000 картини, 22 самостоятелни изложби и множество отличия – три златни приза: на „Мати България”, статуетка „Златен феномен” и със златен медал от конкурса за млади импресионисти в Дубай.

Стефка Балджиева променя съдбата с картини. Отличена е за феноменалните си способности с Създател е създател на теорията за рисуване на подсъзнателно ниво. Нейната арт терапията променя живота на хората в личен, професионален и здравословен план. Стефка първа въвежда през 1985 г. техниката за рисуване с пръсти. В школата си за арт терапия и нетрадиционна живопис е променила живота на стотици хора. Така Стефка Балджиева доказва,че безконтактните картини не само променят битието, но притежават и изключително въздействие и висока художествена стойност.

Художничката нашумя и с атрактивните перформанси наживо, които направи с нашумели наши творци, както и с активната си здравословна арт терапия за деца, болни от тежки заболявания.

След завидната кариера на учен в областта на физиката, през последните 20 години Стефка Балджиева въведе нова методика в рисуването, която провокира интерес не само у нас, но и зад граница. Творбите на художничката вече имат постоянен дом и той е в новото арт студио „Стефка Балджиева” в бизнес център Friends в кв. Манастирски ливади.