Музикалната легенда Селин Дион увери феновете си, че нейната „страст на изпълнител никога няма да изчезне“, въпреки продължаващите й здравословни борби. Певицата направи тези изявления пред AFP на червения килим преди премиерата на новия документален филм „Аз съм: Селин Дион“. Филмът предлага интимен поглед към нейната стремглаво развиваща се кариера и борбата с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (CMT).

В откровено интервю Дион сподели: „Когато животът ти поднесе нещо такова, имаш две възможности. Или се справяте с него, или не искате да се справяте.“ Тя добави, че решението да говори открито за състоянието си в документалния филм е „най-големият подарък и най-голямата отговорност“.

„То няма да изчезне“, каза тя за CMT. „Ще трябва да се справя с това. И аз го правя.“
През декември 2022 г. 56-годишната звезда разкри, че е диагностицирана с CMT – прогресивно автоимунно заболяване, което засяга предимно нервите и мускулите, особено тези в торса, ръцете и краката. Въпреки че няма лек за състоянието, лечението може да помогне за облекчаване на симптомите му.

Въпреки диагнозата си, Дион остава непоколебима в ангажимента си към музиката. „Шоуто все още ще продължи“, обеща тя, като същевременно призна важността на честността. „Важно е да бъдем честни“, подчерта тя.

Режисьорката на документалния филм Ирен Тейлър, номинирана за Оскар, сподели, че единственият ангажимент на Дион е бил да може да разкаже собствената си история със собствените си думи. „Дали това би било възможно? Вместо други хора да говорят за мен?“, спомни си тя молбата на суперзвездата. „Това беше като музика за моите уши като разказвач на истории. Тя просто се отвори и беше много автентична… в радостта си, а също и в страданието си“, отбеляза Тейлър.
Документалният филм „Аз съм: Селин Дион“ ще бъде достъпен за стрийминг в световен мащаб на Prime Video от 25 юни.

Междувременно Дион беше принудена да отмени поредица от концерти, планирани за 2023 и 2024 г., заявявайки, че не се чувства достатъчно силна за турне. По-рано тази година обаче тя изненада публиката, когато се появи на наградите Грами, за да представи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт.

С над 250 милиона продадени албума през десетилетната си кариера, Дион остава трайна сила в света на музиката. Докато се бори със здравословните си проблеми, нейното послание за устойчивост и отдаденост на занаята й служи като вдъхновение за феновете по целия свят.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook