В Калифорния ще бъде продадена на търг огромна колекция от дрехи и модни аксесоари, принадлежали на покойната принцеса Даяна. Аукционната къща Julien’s Auctions ще представи две рокли в Бевърли Хилс, всяка от които се оценява между 200 000 и 400 000 долара. Първата рокля е синя и от тюл, дизайн на Мъри Арбейд, която принцесата носи през 1986 г. на лондонската премиера на „Фантомът на операта“. Втората рокля е дантелена от дизайнера Виктор Едълстийн, която тя носи два пъти.

„Имаме някои изключителни предмети, които Даяна е носила с голяма гордост и са истинска емблема на нейния стил“, каза Габриела Шварц от Julien’s Auctions. Принцесата на Уелс е запомнена като бляскава икона със страст към модата. Тя очарова поколенията дълго след смъртта си през 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж. „Наистина обичаше модата и имаше интуиция за нея. Беше много внимателна по отношение на моделите и дизайнерите, които носеше“, добави Шварц. „Тя е принцесата на народа и едновременно с това мечтата на модния дизайнер.“

Колекцията от дрехи и аксесоари на принцеса Даяна предлага уникална възможност за феновете да притежават частица от нейната история и наследство. Роклите, които ще бъдат представени на търга, са само малка част от огромната колекция, която включва още обувки, чанти, шапки и бижута, всички носени от принцесата по време на различни официални събития и публични изяви.

Интересът към живота и стила на принцеса Даяна остава силен дори и днес, повече от две десетилетия след трагичната й смърт. Нейното влияние върху британската мода и нейното въздействие върху популярната култура продължават да вдъхновяват дизайнери, артисти и почитатели по целия свят. Търгът на Julien’s Auctions предоставя възможност на колекционери и ентусиасти да придобият парчета от нейната емблематична колекция, като по този начин допринесат за запазването на наследството й за бъдещите поколения.

Очаква се търгът да привлече значителен интерес както от страна на колекционери, така и от случайни посетители, което го прави едно от най-очакваните събития в света на аукционите тази година. Колекцията от дрехи и аксесоари на принцеса Даяна служи като напомняне за нейния траен принос към британската мода и продължаващото й влияние върху световната култура.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook