Тази година българската актриса Мария Бакалова направи впечатляваща поява на престижния филмов фестивал в Кан, демонстрирайки блясък и стил преди премиерата на филма с нейно участие „Стажантът“. Режисиран от датско-иранския режисьор Али Абаси, филмът е биографичен разказ за ранните години на Доналд Тръмп, изигран от американския актьор Себастиан Стан. В лентата Бакалова влиза в ролята на първата съпруга на Тръмп – Ивана Тръмп.

„Стажантът“ е първото начинание на Абаси в Холивуд, след като той спечели наградата в конкурса „Особен поглед“ на Кан през 2018 г. с филма си „Граница“. Разказва историята на младия Доналд Тръмп, тогава амбициозен строителен предприемач, и неговите взаимоотношения с неговия довереник и ментор, адвокатът Рой Кон, който има дълбоки връзки с маккартизма и нюйоркската мафия.

Американският актьор Джеръми Стронг, известен с ролята си в сериала „Наследници“, ще се превъплъти в образа на адвоката. Филмът е един от 22-те игрални филма, участващи в надпреварата за „Златната палма“. С представянето си филмът добави леко политически привкус към фестивала.

Други филми, предизвикващи голям интерес сред публиката, включват „Биещи сърца“ (L’amour ouf) на френския режисьор Жил Льолуш, новият филм за Неапол на италианския режисьор Паоло Сорентино и творбата на Мохамад Расулоф, ирански режисьор, който незаконно избяга от Техеран след осъждането му на затвор заради опозиционните му възгледи. Филмът на Расулоф е планиран за последната вечер на фестивала, когато ще се проведе церемонията по награждаването.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook