MMA боецът Руси Минев – известен като българският Рамбо, записа четвъртата си професионална победа в ММА, като се наложи над грузинеца Руслан Болквадзе с резултат 2-1 по съдийски гласове. Това се случи този уикенд, на 18 май, по време на галавечерта на английската MMA организация Caged Steel 35, проведена в софийската зала “Христо Ботев”. Галавечерта зарадва феновете с много атрактивни нокаути и събмишъни, като 8 от общо 12 мача приключиха в първия рунд.

Българският състезател Руси Минев вложи всичките си сили в двубоя, като успя да избегне десетки опити на съперника да го свали на земята. Така “Рамбо” вече има 4 победи (2 със събмишън) в професионалната си кариера. Грузинецът, който до момента на тази битка бе в серия от пет поредни успеха, сега има вече 8 победи и 4 загуби в професионалната си статистика. „Не мисля, че има с какво да ме изненада. Добър и опитен боец, с хубава статистика и победна серия. Това не ме притеснява“ – сподели Руси Минев на пресконференция преди двубоя, а коментарът на Руслан Болквадзе бе “Нека най-добрият победи!”. Още в началото на срещата, Минев отвори аркада на веждата на Болквадзе с леви крошета. След около три минути грузинецът успя да притисне Минев към клетката, но нашето момче устоя докрай и се защитаваше отлично, като не допусна нито един тейкдаун.

Бойците Марио Вергиев и Джон Барнс демонстрираха друг вълнуващ сблъсък. Те се състезаваха по боксовите правила в клетка, използвайки боксови ръкавици. Още в първия рунд българският шампион почти принуди противника си да се предаде, но Барнс успя да издържи до края. Марио Вергиев победи Джон Барнс със съдийско решение.

Зала „Христо Ботев“ стана домакин на първата галавечер на Caged Steel извън пределите на Великобритания, представяйки 12 вълнуващи битки в шест различни бойни дисциплини, включително събмишън граплинг. Това е историческо събитие за България, тъй като престижната английска организация за смесени бойни изкуства Caged Steel до този момент не е имала гостувания в друга държава. Подготовката и организацията на това грандиозно събитие бяха възложени на популярния български организатор на събития Любомир Геджев, известен като един от пионерите на бойните спортове БЖЖ (бразилско жиу-жицу) и ММА в България.

Всички резултати от официалната бойна карта:
1.Михайло Волков победи Ангел Алиев чрез събмишън в 2:30-а минута на първи рунд
2.Денислав Станиславов победи Николай Михайлов с армбар в 1:55-а минута на първи рунд.
3.Борис Тонев спечели след контузия на Мариус Шпак по правилата на събмишън граплинг.
4.Борис Тонев направи история с победа в граплинг двубоя на Caged Steel 35.
5.Александър Христов победи Калоян Диянов с душене „анаконда“ в 1:16-а минута на първи рунд.
6.Роберто Аковски победи Никола Арсов със съдийско решение (бокс в клетка с ММА ръкавици).
7.Красимир Джуров победи с ТКО Емануил Богоев в първия рунд (бокс в клетка с ММА ръкавици).
8.Руси Хаджиев победи Оскарас Буникас с риър-нейкед-чоук в първи рунд (ММА).
9.Илиян Адрианов нокаутира Дейвид Велчев в първи рунд.
10.Марио Вергиев победи Джон Барнс със съдийско решение (бокс в клетка с ММА ръкавици).
11.Делян Георгиев победи Пламен Бъчваров със съдийско решение (ММА).
12.Николай Атанасов победи Георги Ангелов с армбар за 55 секунди.
13.Руси Минев победи Руслан Болквадзе с 2-1 съдийски гласа.

Caged Steel 35 даде възможност на обещаващи Български бойци да покажат своите умения, включително и двата двубоя по аматьорски ММА правилник, организирани с помощта на Българската Федерация по ММА с президент Станислав Недков. Благодарение на техните инициативи и подкрепа на клубовете членове, състезанията организирани от Федерацията по ММА е първия филтър през който бъдещите звезди трябва да преминат.

Любомир Геджев обещава следващо зрелище – трето издание у нас на мащабното събитие BKFC на 30 ноември в Пловдив. Първото му издание се проведе на 17 ноември 2023, а второто на 22 март и след огромния зрителски интерес, сега отново предстои на българска територия. BKFC е водещата организация в света на спорта, която организира зрелищни събития по правилник широко известен като „бой с голи ръце“. Правилата са почти идентични с тези на професионалния бокс, където са позволени само удари с ръце, и въпреки агресивното название бойците действително показват високо техническо ниво, превръщайки зрелището в уважавано бойно шоу. Преди три седмици самият Конор Мак Грегор стана акционер във веригата.

Фенове и инвеститори сега се питат „какво следва за BKFC след присъединяването на една от най-известните личности в бойните спортове на 21ви век стана акционер. Дали BKFC ще стане толкова популярно колкото UFC? Предстои ни само да наблюдаваме, а благодарение и наши активисти като Любомир Геджев, ще имаме честта да сме свидетели на тази верига и на собствена територия.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook