Канадската суперзвезда Селин Дион даде откровено интервю относно продължаващата си битка със Синдрома на скования човек (SPS), рядко неврологично заболяване, диагностицирано през есента на 2022 г. В интервюто Дион обсъди своя опит с болестта, терапията, която преминава, и надеждите си за бъдещето.

Синдромът на скования човек засяга приблизително един човек на милион и се характеризира със силна болка, затруднено движение и скованост, което затруднява извършването на физически натоварващи дейности. След като беше диагностицирана с болестта, 56-годишната певица започна „спортна, физическа и вокална терапия“ пет дни в седмицата, насочена към подобряване както на нейното физическо здраве, така и на нейните вокални способности.

„Не съм го победил, той все още е в мен и винаги ще бъде“, признава Дион. „Ще намерим начин – дори силно се надявам на чудо, да го излекуваме чрез научни изследвания, но трябва да се науча да живея с него.“

Въпреки предизвикателствата, пред които е изправена, Дион остава оптимист и подчертава важността на постоянството. „Това е много работа, ден след ден“, обяснява тя. „Но не се отказвам. Не съм преборила болестта, но се боря всеки ден.“
Когато става дума за връщането й на сцената, Дион е предпазлива. „Не знам“, казва тя. „Тялото ми ще ми каже. Трябва да слушам тялото си и да му давам времето, от което се нуждае.“

Световното турне на Дион Courage беше спряно поради пандемията от COVID-19 през 2020 г., а оттогава звездата от Квебек се бори с проявите на SPS. Въпреки тези пречки, Дион остава активна в развлекателната индустрия, включително изненадващото си появяване на церемонията по връчването на наградите Грами през февруари, където връчи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт.

В допълнение към интервюто, Amazon Prime Video обяви предстоящия документален филм за живота на Дион, озаглавен „Аз съм: Селин Дион“. Филмът има за цел да повиши осведомеността относно Синдрома на скования човек и да предложи поглед към борбите и триумфите на певицата по време на нейната кариера.

Докато продължава да се адаптира към новата си реалност, Дион служи като вдъхновение за мнозина, борещи се със здравословни проблеми. Чрез своята устойчивост и откровеност тя напомня на феновете си, че въпреки предизвикателствата животът продължава и че надеждата и решителността могат да ни помогнат да преодолеем дори най-трудните моменти.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook