Носителката на три награди Grammy и седем награди Brit, Дуа Липа, пусна новия си сингъл „Илюзия“ от предстоящия си трети студиен албум „Радикален оптимизъм“. Албумът трябва да излезе на 3 май.

„Илюзия“ беше първият запис, който направихме с Каролайн, Дани, Тобиас, Кевин и мен и той наистина отвори вратата“, каза Дуа. „Става въпрос за това да знаеш в какво се забъркваш, но да останеш непоколебим. Шегата е, че е забавно да играеш с някого в неговата собствена игра, защото в крайна сметка няма да успееш да се поддадеш на илюзията.“

Музикалното видео към „Илюзия“ е режисирано от Тану Муино и включва Дуа заедно с танцьори, гмуркачи и синхронисти в „Piscina Municipal de Montjuïc“ в Барселона, Испания. Видеото завършва със страхотното изпълнение на Дуа, изкачваща се по кула, което е препратка към скандалната каталунска традиция. Басейнът също така служи като фон за музикалния видеоклип „Slow“ на една от любимите поп идоли на Дуа – Кайли Миноуг.

„Илюзия“ е написана в сътрудничество с Дуа, заедно с нейните колеги, работещи върху албума – Каролайн Айлин, Дани Л. Харл, Тобиас Джесо Джуниър и Кевин Паркър и е копродуцирана от Харл и Паркър. Песента следва „Training Season“ и „Houdini“, които са част от предстоящия албум на Дуа – „Radical Optimism“.

Дуа наскоро обяви първата серия от дати за турнето в подкрепа на албума „Radical Optimism“, включително концерти в Берлин, Пула и Ним през юни, всички от които бяха разпродадени незабавно. Тя също така планира да изнесе концерт в емблематичната зала „Royal Albert Hall“ в Лондон на 17 октомври.

„Радикален оптимизъм“ е вдъхновен от пътуването на Дуа към себеоткриването и изследването на чистата радост и щастие, които идват от намирането на яснота в ситуации, които някога са изглеждали невъзможни. Сбогуването с трудностите и уязвимото начало, които някога са заплашвали да разбият сърцето ви, се превръщат в успех, когато изберете оптимизма и започнете да се движите с грация през хаоса.

„Radical Optimism“ потапя слушателя в един мечтателен поп свят, богат на музикалност, лирично непримирим и звуково освобождаващ.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook