Кристина Писзкова от Чехия бе провъзгласена за „Мис Свят 2024“ в индийската столица Мумбай в събота вечер. Състезанието, което включваше 112 участнички от целия свят. Ясмина Зейтун от Ливан се класира на второ място. Събитието се проведе в конгресния център Jio World и беше организирано в индийския град на финансите и развлеченията, Мумбай.

След като предишната титла беше прехвърлена от Каролина Белявска от Полша, Писзкова не скри радостта си, коментирайки, че това е сбъдната й мечта и голяма чест да представя родината си пред света. Поздравяйки публиката, тя прегърна останалите участнички и изрази благодарността си към организаторите и индийската публика.

Събитието разкри богатството на индийската култура, традиции и изкуства пред голямата световна аудитория. Участничките бяха облечени в бродирани поли и блузи, представяйки уникалната индийска мода, докато танцуваха под звуците на популярни боливудски мелодии. Това бе показател на разнообразието и красотата на индийската култура.

За Индия, това бе първи път след 28 години да бъде домакин на конкурса „Мис Свят“. Представителката на страната, Сини Шети, успя да се класира във финалната осмица, което също бе отличен успех за домакините. Водещи на събитието бяха холивудският режисьор Каран Джохар и Меган Йънг от Филипините, носителката на титлата за 2013 година.

Индия е държава с богата история и култура, която впечатли света със своето гостоприемство и красота. Събитието „Мис Свят 2024“ не само подчерта вълнуващият свят на модата и красотата, но и подчерта културното разнообразие в днешния глобализиран свят.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook