Само след няколко часа, ще прозвучат тържествените фанфари, които ще поставят началото на 66-ия бал във Виенската опера, събитие, което не просто е във върха на австрийския социален календар, а е и символ на блясъка и елегантността, характерни за тази красива страна. Вековната традиция на баловете продължава да възхищава и впечатлява, като тази година очакваме най-грандиозното събитие до момента.

Балът във Виенската опера е празникът на елита от различни сфери на обществото. Сред очакваните гости са над 5000 души, представители на политически, икономически и културни кръгове. Всъщност, през тези часове, цяла Австрия наблюдава бала, тъй като събитието се излъчва по телевизия и радио, превръщайки го в истинско национално събитие.
Дрескодът за бала е изключително строг. Дамите трябва да са облечени в елегантни, дълги рокли, които се допират до пода, като балните обувки трябва да са скрити под плата, а обувките носени на бос крак са забранени. Мъжете също трябва да спазват традиционния стил, облечени във фрак, с ръкави, които се закопчават с маншетни копчета, а джобният часовник е задължителен аксесоар.

На традиционното тържество присъстват висши държавни длъжностни лица, включително президентът на страната и членовете на правителството. Това събитие също така предоставя възможност за укрепване на дипломатическите отношения с чуждестранни държави, като привлича вниманието на световната общност към Австрия.

Тази година, президентът на Австрия, г-н Александър ван дер Белен, ще бъде придружен от държавния глава на Черна гора, г-н Яков Милатович, като техните съпруги също ще бъдат присъствени на събитието. В изявление пред медиите, г-н ван дер Белен заяви, че участието им на бала е знак на приятелството между двата народа и символ на ангажимента на Австрия към Западните Балкани.

В списъка с гости също присъстват федералният канцлер, г-н Карл Нехамер, съпругата му и министър-председателката на Естония, г-жа Кая Калас. Министърът на външните работи, г-н Александър Шаленберг, е поканил своите колеги от Белгия и Финландия, г-жа Хаджа Лабиб и г-жа Елина Валтонен. Гости от чужбина ще бъдат посрещнати от министърката по европейските въпроси и министърът на труда.

Музикалната програма на бала е подготвена с изключителна грижа. Оркестърът на Виенската опера, заедно с Виенската филхармония, ще представят изключителни изпълнения под диригентската палка на Бертран де Били. Програмата включва произведения на австрийски и чуждестранни композитори, които ще оставят незабравими впечатления на всички присъстващи.

Тазгодишният „бал на баловете“ ще бъде открит от оперните звезди Елина Гаранча и Пьотр Бечала, които ще зарадват публиката с арии от популярни оперни произведения. Програмата включва и участието на испанската сопрано Серена Саенц, както и изящни балетни изпълнения под ръководството на Алексей Ратмански и солистите на Виенския държавен балет.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook