Нови и свежи, Lavasonic се явяват като светът на българската музика с неочакван и вълнуващ начин. Татяна Йосифова и Георги Станев, двете лица зад Lavasonic, съчетават чистия артистичен порив с виртуозност в техния дебютен проект „Inner Gardens“.

Lavasonic са по-скоро от естествени и плавни стъпки на двама творци, откриващи нови хоризонти в света на музиката. Без конкретни планове, те се срещаха, когато вдъхновението ги обгръщаше, и сътворяваха без излишен стрес и очаквания. Този период на експериментиране и творческо свободолюбие беше за тях бягство от ежедневието и възможност да се предадат на творчеството си.

„Inner Gardens“ е първото тяхно парче, което вече прави вълнение в музикалната общност. Татяна Йосифова изпрати демо с вокална линия върху синтезиран звук, представяйки си парчето като нещо, което би се харесало на Ленърд Коен. Георги Станев обаче видя възможности за нещо повече. С поглед във величествените ноти и уникалния тембър, той създаде нещо съвсем различно.

Съвместните усилия с Жоро Манов, режисьор с впечатляващ портфолио, доведоха до успешен видеоклип. Те избраха Жоро заради неговата работа по любимите им видеоклипове и му предоставиха пълна творческа свобода. Условието беше просто – той да работи по видеото, ако и сам хареса „Inner Gardens“. Резултатът надминава очакванията, като визията на Жоро Манов вплете в себе си интерпретацията на техните музикални творения.

Lavasonic съчетават поезия, изкуство и свобода в „Inner Gardens“, оставяйки впечатление за нова вълна в българската музикална сцена. С тяхното уникално творчество, можем само да се чудим какво ще ни предложат в бъдеще.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook