На 15 декември, в Драматичния театър във Видин, известният български изпълнител Светослав Стойчев ще представи своя последен албум „Моето сърце“. Това е вторият град в страната, след София, в който артистът представя своите нови песни, обещавайки на публиката незабравим музикален спектакъл.

Родом от Русе, но вече 20 години у дома в столицата, Светослав Стойчев стъпва на сцената през 1994 година, започвайки професионалната си музикална кариера. Носител на множество български и международни награди, той се отличава с изключителния си талант и възможността си да завладява сърцата на слушателите.
В рамките на текущата година, Стойчев спечели и престижната награда „Пирин Фолк“, добавяйки я към своята внушителна колекция от признания. Той разкри, че сред дуетните му партньори са изпълнителки като Роси Кирилова, Мими Иванова, Бони Милчева и Антония Рангелова.

Певецът споделя, че Видин е специален за него град, като припомня два концерта с Глория през 1997 година в местната спортна зала. „Зная, че видинската публика е прекрасна“, допълва Стойчев с уважение към своите почитатели.

Своята музикален стил Светослав Стойчев описва като фолклорен, представяйки авторски песни, засновани на българския фолклор. В интервю за предстоящия концерт, той обяснява, че избира внимателно песните в своя репертоар, като се стреми да предложи на слушателите добре аранжирани произведения със значими текстове.
Светослав Стойчев споделя и своето привличане към старите градски песни, описвайки ги като вечни и мелодични. Той вярва, че тези песни носят в себе си временност и че те са винаги актуални.

За предстоящия концерт във Видин, изпълнителят обещава най-новите си песни и множество изненади за публиката. Освен самият Стойчев, в програмата ще вземат участие и фолклорни състави от региона – танцовите формации „Фиданките“, „Флорентина“, „Северняци“ и „Гъмза“.

Новият албум „Моето сърце“ е носител на силно символично име, както самият артист пояснява. Той изразява своята обич към публиката и я описва като споделена част от сърцето и душата му. Стойчев е убеден, че новите му песни ще се допрат до слушателите, защото всяка от тях носи послание, обогатено с мелодичност, съдържание и смисъл.

Концертът във Видин е част от коледно-новогодишната програма на община Видин и обещава да бъде незабравимо музикално събитие за почитателите на българската музика.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook