В навечерието на Коледа, популярният израелски композитор и изпълнител Ави Бенеди, пусна у нас песен, посветена на децата по целия свят, с посланието да живеят в мир. „Боже, пази децата на света!“ е написана преди години, но сега е с надградена, нова версия и ново видео, вдъхновени от контекста на съвременните военни конфликти. В песента се засяга вечната игра на богатството и властта, които отнемат правото на другите да живеят в мир и спокойствие и вредят на най-невинните – децата. Единствено вярата е тази, която крепи човечеството в тези зачестили конфликтни ситуации в света.

Ави Бенеди е роден в Израел. Родителите му са с руски корени – баща му е Едуард Бабадост, известен тенор, а дядо му е бил народен артист на Таджикистан. Ави говори и пее на редица езици, сред които иврит, английски, немски, руски, български, словашки, румънски… Завършил е Колежа по фотография и филмово изкуство във Виена. Междувременно започва да композира своя авторска музика и да работи със своя група, която се казва Diamond Band. Заедно стават много популярни и реализират концерти по целия свят. От 2006 година, Ави Бенеди започва самостоятелна кариера в Русия.

В България го довежда любовта, а съдбата му тук се развива така, че започва да композира и пее и у нас, правейки дуети с популярни изпълнителки. Днес една от страните, в които е избрал да живее и твори, докато пътува за концерти по цял свят, е именно България.

Ави Бенеди композира за редица звезди, сред които Ищар, Филип Киркоров, руската певица Жасмин, австрийската певица Jazz Gitti, арменската звезда Сона Саркисян и много други.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook