Българска песен има честта да бъде отличена в един от най-авторитетните музикални конкурси в САЩ. Песента „Light Of The Sun“, композирана от Поли Хубавенска и Явор Русинов, продуцирана и изпълнена от Поли Хубавенска, спечели специална награда в The USA SONGWRITING COMPETITION.

29-тото издание на конкурса, познат като едно от водещите музикални събития на Америка, избра „Light Of The Sun“ за носител на специален приз в категория „World”.

Самата Поли научава новината от организаторите, които се свързват с нея, за да я поздравят. „Регистрирах песента за участие през лятото, разказва Поли-Щастлива съм от признанието, още повече, че „Light Of The Sun“ реално присъства само в една категория и печели награда, за разлика от други песни, регистрирани в няколко.“

Конкурсът The USA SONGWRITING COMPETITION се организира от 1995-та година в САЩ и е със статута на едно от най-големите музикални събития за независими изпълнители. Кандидатстващите произведения се оценяват според оригиналност, текст, мелодия и композиция.

Песните се селектират от анонимно жури, съставено от най-авторитетните професионалисти в музикалния бранш, сред които продуценти от гигантите: Sony Music Entertainment, Universal Music Group и Warner Music Group. Поради тази причина конкурсът се възприема като официален шанс независими таланти да бъдат „открити“ от големите музикални компании.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook