Олимпийската шампионка Симона Дянкова обяви радостната новина за сватбата си с дългогодишния си приятел Никола Яначков пред света, споделяйки най-щастливия момент от своя живот. Този чувствен момент на радост и обич бе споделен със своите почитатели в социалните мрежи, като тя публикува видео от сватбената церемония и събитията около нея.

Симона Дянкова, която се прослави като част от ансамбъла по художествена гимнастика на България, освоила олимпийско злато през Токио 2020, когато нейният отбор бе носител на златен медал сред световните гимнастички елити. Постигнатият успех бе кулминацията на нейната многогодишна ангажираност и упорит труд в този спорт.

Пътят към сватбата започна през 2021 година, когато Никола Яначков, бивш футболист, предложи брак на своята приятелка по време на романтична почивка в Италия. Този незабравим момент означи началото на нова етап в техния живот заедно.

Симона Дянкова стартира своята кариера в художествената гимнастика през 2002 година в родния си град Варна. Първоначално се подготвя индивидуално, но през 2017 година се присъедини към ансамбъла на България, заедно с гимнастичките Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Теодора Александрова. Симона беше избрана като капитан на отбора, което отразява не само нейната майсторска изява на марша на съоръженията, но и лидерските й качества.

През своята кариера, Симона Дянкова събра внушителна колекция от медали и отличия. През 2017 година тя спечели сребърна медал с ансамбъла на Световното първенство в Песаро, следвана от две бронзови медала от Световните първенства в София през 2018 и Баку през 2019 година. През 2018 година стана световна шампионка на 5 топки на Световното първенство в София.

Симона Дянкова продължава да бъде вдъхновение за много млади гимнастички и спортни фенове в България и по света. Нейната изключителна майсторност и ангажираност със спорта и живота си я правят истинска иконата на българската художествена гимнастика. Със сватбата си и създаването на нов семеен живот, Симона Дянкова продължава да показва, че успехът в спорта може да бъде допълнен от щастлив и изпълнен живот извън спортната зала.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook