Тино, известен с огромния успех на последните си два дуета с Дара Екимова и Графа, се завръща на музикалната сцена с първата си самостоятелна песен, озаглавена „Допаминова утопия“. Тази нова песен представлява следващата стъпка в еволюцията на артиста и носи със себе си вдъхновението и историята зад нея.

Творческият процес на „Допаминова утопия“ е уникален по няколко причини. Първо, песента е създадена на два континента, тъй като Тино започва работата по нея преди участието си в риалити-шоуто „Сървайвър“ в началото на 2023-та година. Тино споделя: „Това беше последното нещо, което написах преди да замина за Доминиканската република и единствената песен, която ми беше в главата по време на изолацията там.“
За създаването на музиката има също и помощ от неговия добър приятел и китарист в неговата банда, Николай Кърджиев, който изпратил запис на изсвирена от него китарна партия. Този запис бил вдъхновението, което Тино търсил, и с него той веднага сел и написал първата част от текста и аранжимента на песента.

Останалата част на песента „донаписва в главата си“, както казва Тино, когато се намира на острова на Отшелника.

Текстът на „Допаминова утопия“ има личностно значение за Тино и отразява неговия напредък както в живота, така и в менталния му план. Той споделя, че текстът е вдъхновен от борбата с допаминовите зависимости, с които всички се борим в ежедневието си. Тино признава, че ежедневно попада в своята допаминова утопия, особено поради социалните мрежи и постоянното присъствие на „екрана на забвение“, както го описва в песента.

Музикалната реализация на „Допаминова утопия“ е била дълъг и изискващ процес. Тино разкрива, че тя е най-дълго работената песен за него както по отношение на текста, така и на аранжимента. През този творчески процес се е сблъскал с няколко аранжимента, преди да срещне Искрен Тончев-Искрата, когото счита за продуцент и музикант от наистина високо ниво. След работата с него, Тино бил убеден, че тази версия на песента е точно това, което искал да сподели с публиката.

Снимките на видеоклипа към „Допаминова утопия“ се провеждат в различни локации и са предназначени да визуализират идеята на режисьора Свилен за излизането от старата обвивка, както и да засегнат теми като психичното здраве, любовта и човешките зависимости. Екипът решава да заснеме сцени в разнообразни места като казино, киносалон, изоставен строеж, автоморга, езеро в гора и дори аквариум. Това придава на видеоклипа визуална и емоционална дълбочина, която допълва и подчертава съдържанието на песента.

Освен реализирането на новата песен, Тино има и друго значимо събитие пред себе си – първият му концерт на сцената на Sofia Live Club. Този концерт обещава да бъде незабравимо събитие, на което Тино ще сподели своята нова музика и емоции със своята публика.

„Допаминова утопия“ представлява не само нова стъпка в музикалната кариера на Тино, но и историята зад нея разкрива личния растеж и борбата с допаминовите зависимости. Този изключително творчески процес и съсредоточение върху съдържанието на песента със сигурност ще го направят още по-близък до своите фенове и ще го утвърдят като истински артист с послание.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook