Истанбул, Турция – Манита Вартан, българка по произход и дипломиран филолог, стана носителка на короната „Мисис Европа“ в едно вълнуващо събитие в турския град Истанбул. Конкурсът, който привлече вниманието на множество държави, изпъкна с изключителната представяне на участниците в националните им тоалети.

В един от кръговете на състезанието претендентките трябвало да изнесат върху подиума своите национални народни носии. Българската представителка Манита Вартан, не само чества българската култура, но и подчерта автентичността си, носейки народна носия, дело на пловдивска фирма. Изключително внимание беше обърнато към детайлите – към носенето на менче, кобилица и стомни, които бяха внесени в четири шарени куфара.

„Изпълнението беше истинско шоу. Искам да благодаря на пловдивската фирма за страхотната народна носия, която ми предоставиха. Тя не само представлява българската традиция, но и допринася за красотата на момента,“ сподели Вартан след обявяването на победата си.

Не само с визията си, но и със своето отношение Манита Вартан направи впечатление върху останалите конкурентки. Тя сподели, че беше изключително щастлива от факта, че не се сблъска с лоши или подмолни отношения от страна на другите участнички, а по-скоро създаде много приятелства през времето на конкурса.
С титлата „Мисис Европа“ Манита Вартан стана по-известна не само в света на модата, но и в благотворителността. В разговор с журналисти тя сподели, че в момента работи в областта на модата и се занимава с благотворителни инициативи. Освен това, тя е майка на дъщеря, която се занимава с музика.

„Моята история е сплетена с традиция и съвременност. С гордост представям арменската култура в България и съм посветена на развитието на благотворителността. В началото на декември с нетърпение очаквам излизането на първата ми готварска книга, в която ще представя както традиционни арменски ястия, така и други вкусове от международната кухня,“ добави тя.

Манита Вартан подчерта, че поддържа здравословен начин на живот и се отдава на здравословно хранене. Въпреки това, по време на празници обича да си позволява да се наслади на по-калорични ястия. С този баланс между традиция, красота и здравословен начин на живот, Манита Вартан се утвърждава като успешна и вдъхновяваща личност в обществото.

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook