Колумбийски изпълнители господстваха на наградите „Грами“ за латино музика, които бяха връчени в четвъртък в испанския град Севиля. На церемонията, която се проведе за първи път извън Съединените щати, бяха отличени най-добрите албуми, песни и изпълнители на испански или португалски език.

Карол Джи се нарекла голямата победителка, спечелила наградата за най-добър албум на годината с „Manana Sera Bonito“. 32-годишната певица също бе отличена и в категорията „Най-добър албум за градска музика“. Нейният успех се утвърждава със звучната победа в категорията „Най-добро градско изпълнение“ за хита „TQG (Te Quedó Grande)“, изпълнен със звездата Шакира.

Шакира, от своя страна, също стана трикратна победителка, като получи награди за колаборацията си с аржентинския диджей Бизарап. Техният хит „Bzrp Music Sessions, Vol. 53“ бе удостоен с титлата „Най-добра песен на годината“ и „Най-добра поп песен“. Този успех заема особено място в историята, като заглавието беше слушано близо 1,5 милиарда пъти в платформите.

Изпълнителите от Колумбия съсипаха сцената на „Грами“ и в други категории. Хуанес, Карлос Вивес и групата „Мосю Перин“ спечелиха заслужено признание за своите изящни постижения в музикалния свят.
Тазгодишната церемония обаче беше особено значима, тъй като се проведе извън традиционните за събитието места в Лас Вегас и други американски градове с голямо испаноговорящо население. Испанската атмосфера на Севиля допринесе за нов и вълнуващ опит за феновете и изпълнителите, като подчерта важността на латино музиката в световен мащаб.

За Шакира това беше не само вечер на триумфа, но и момент на лично щастие. Певицата посвети своите трофеи на своята „латино публика“ и на своите синове, обещавайки им бъдеще пълно с радост и щастие.

Следващата стъпка за Карол Джи може да бъде съдебната зала в Барселона, където тя трябва да се яви за предполагаеми данъчни измами. Но за момента, певицата може да се наслади на заслужените си успехи и признания от „Грами“ 2023.

Италиански дифузер от SELYNTA си вземи сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook